„Esmė yra, kas bus paskelbtas atsakingu, kas bus paskelbtas kaltu dėl šito ir koks bus atsakas. (…) Noriu priminti, kad vyrukai Afganistane, kurie buvo apkaltinti rugsėjo 11 d. teroristinių aktų vykdymu, taip pat neprisiėmė atsakomybės.

Bet buvo aiškiai pasakyta, jog visa Talibano komanda yra čia kalta, kaip priedas dar buvo įtrauktas ir Saddamas Husseinas, ir mes gavom visiškai kitą pasaulio ir Artimųjų Rytų veidą. Taigi mano klausimas sau pačiam dabar yra tiktai vienas, kokia politinė nauda bus išspausta iš šito įvykio, kaip tai bus suvokta ne tokio juridinio aspekto šviesoj, bet grynai politinio“, – sakė A. Butkevičius.

Pasak buvusio krašto apsaugos ministro, kad ir kas šį teroro išpuolį įvykdė, jie siekė politinių tikslų.

„Nė vienas teroristas nemąsto juridinėmis kategorijomis. Teroristas yra politikas. Jis siekia konkretaus politinio efekto ir mąsto, kaip diskredituoti vyriausybę. Jis mąsto, kaip įbauginti masę žmonių, kurie nebedrįs daugiau ateiti į tokį viešą, gražų pavasarinį renginį.
Audrius Butkevičius

Jis mąsto, kaip parodyti visą teisėsaugą ir visą sistemą kaip nevertą dėmesio. Jis mąsto, kaip pritraukti visus kitus, panašius į save, parodant eilinį kartą, kad tai yra įmanoma, įmanoma smogti Jungtinėms Amerikos Valstijoms. Čia yra teroristo logika“, – „Žinių radijo“ eteryje kalbėjo A. Butkevičius.

Visą laidos „Aktualusis interviu“ įrašą galite rasti čia.