“Mes matome, jog galėtų būti svarstomas klausimas, kad ERK postas būtų atsietas nuo Seimo pirmininko pavaduotojo posto. Juo labiau, kad tai yra sudėtingos, atsakingos pareigos, imlios darbui ir dėmesiui. Tai galėtų būti atskirų žmonių pareigos – ERK pirmininkas galėtų būti ne Seimo pirmininko pavaduotojas”, - sakė K.Prunskienė.

Šiuo metu Seimo statute yra įtvirtinta, kad tik Seimo pirmininko pavaduotojas gali užimti ERK pirmininko postą.

Pasak K.Prunskienės, jie siekia išlaikyti A.Pekeliūną Seimo pirmininko pavaduotoju, nes jam buvo reiškiami priekaištai tik kaip ERK pirmininkui.

Jeigu koalicijos partneriai nepritartų šiai minčiai, “valstiečiai” sieks ERK pirmininko pavaduotojo posto, kurį galėtų užimti Laima Mogenienė.

“Pretenduojam į ERK pavaduotoją, kas mums savaime užtikrinta. Siūlytumėm L.Mogenienę”, - sakė K.Prunskienė, pabrėždama, kad frakcijai atitekusią kvotą turėtų padengti bent jau kurio nors komiteto pirmininko, arba jo pavaduotojo postas.

“Valstiečių” lyderės teigimu, jie pretenduotų į neužimtą postą – tarkim, šiuo metu laisvą Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko pavaduotojo pareigybę.

“Lengviausia yra pretenduoti į neužimtą postą. Mes linkę daryti kompromisus, kad nesukeltume naujų įtampų”, - žurnalistams sakė K. Prunskienė, pridurdama, kad nesitiki, jog kuris nors iš koalicijos partnerių užleistų “valstiečiams” kurį nors postą.

DELFI primena, kad po valdančiosios koalicijos politinės tarybos pirmadienį vykusio posėdžio K.Prunskienė teigė, kad kol kas nėra apsispręsta, kaip bus sprendžiamas parlamento Europos reikalų komiteto pirmininko bei Seimo vicepirmininko postų klausimas.