Pirmadienį su Seimo pirmininku Artūru Paulausku susitikę opozicijos atstovai, anot Tėvynės sąjungos frakcijos pranešimo spaudai, pareiškė nepritarią "valstietės" Laimos Mogenienės paskyrimui į ERK pirmininkes.

Valstiečių ir Naujosios demokratijos frakcijos seniūnė Aldona Staponkienė tuo tarpu tvirtina, jog opozicija su savo vertinimais paskubėjo - frakcija dar nėra priėmusi sprendimo, ar sieks išlaikyti ERK pirmininko postą po to, kai iš jo pasitraukė "valstietis" Alfredas Pekeliūnas, kritikuotas dėl nepakankamos kompetencijos šioms pareigoms.

"Laimos Mogenienės kandidatūra į ERK pirmininkes - vienas iš svarstytų variantų, tačiau frakcija dar nėra priėmusi sprendimo. Buvo svarstomos ir kitos kandidatūros, ir galimybė ERK pirmininko postą keisti į kito komiteto pirmininko postą", - BNS pirmadienį sakė A.Staponkienė.

Kaip tvirtino Valstiečių ir Naujosios demokratijos frakcijos seniūnė, šis klausimas dar bus svarstomas partijos taryboje.

Jei ERK pirmininko poste A.Pekeliūną pakeis kitas "valstiečių" atstovas, A.Pekeliūnui teks trauktis ir iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų.

Pagal Seimo statutą, ERK pirmininko postą turi užimti Seimo pirmininko pavaduotojas, o "valstiečių" frakcija pagal savo narių skaičių į du Seimo vicepirmininko postus pretenduoti negali.