Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas teigia, jog partijų frakcijos sostinės taryboje jau yra susitarusios dėl bendro darbo, o „tvarkiečių“ vadovas Rolandas Paksas netgi neprašytas ėmė girti „darbiečių“ vicemerą Joną Pinskų.

„Kaip nuspręsime su Vilniumi, na, artimiausia ateitis parodys. Žinau, kad „darbiečiai“ turi aštuonis tarybos narius, kad vicemeras J. Pinskus gana gerai darbuojasi, gana gerai darbuojasi... Pažiūrėsime“, - spaudos konferencijoje Seime sakė R. Paksas.

Jo teigimu, kaip geriau jungtis regionuose spręs ir siūlys viena iš keleto sukurtų bendrų „darbiečių“ bei „tvarkiečių“ darbo grupių.

Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas teigia iš J. Pinskaus sužinojęs, kad Vilniaus taryboje „tvarkiečiai“ ir „darbiečiai“ jau sutarė dėl bendradarbiavimo.

„J.Pinskaus, vieno iš skyriaus pirmininkų, specialiai paklausiau, tai sako, kad pas juos beveik jau yra sutarimas dėl frakcijų jungimo, todėl kaip tik Vilniuje mes nematome didelių problemų“, - sakė V. Uspaskichas.

DELFI primena, kad šiuo metu Vilniuje valdančią koaliciją yra sudarę mero Artūro Zuoko judėjimas „Taip“, Darbo partija, socialdemokratai ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija. A. Zuoko frakcija turėjo 13 narių, tačiau iš frakcijos traukiasi Rūta Vanagaitė, tai lieka 12.

Darbo partijos frakcijoje dirba 8 atstovai, socialdemokratų – 5, Lenkų rinkimų akcijos – 9.

„Tvarkiečiai“ turi 4 narius, konservatoriai – 10. Jokiai frakcijai nepriklauso 2 Rusų aljanso atstovai.

Jeigu „darbiečiai“ su „tvarkiečiais“ nutartų sudaryti koaliciją be A. Zuoko, jie turėtų minimalią 26 balsų daugumą.