Liberalų sąjūdžio parlamentarai – Remigijus Šimašius, Gintaras Steponavičius ir Vitalijus Gailius – akciją parėmė plojimais bei saldainių dalybomis scenos gilumoje. Pažiūrėti į šokančias merginas atėjo ir socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Buvęs teisingumo ministras R. Šimašius teisinosi nespėjęs į repeticiją, todėl negalėjęs šokti. Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai anksčiau vadovavęs V. Gailius aiškino nemokantis šokti – esą trys žingsniai ir jis guli ant žemės.

G. Steponavičius atvirai svarstė, kad vyrams šokti nedrąsu.

„Mes plojom į taktą. Svarbiausias dalykas, kad ne tik šokome, bet buvome ir čia fiziškai, asocijavome save su šia idėja ir šia akcija. Man teko matyti akciją Europos Parlamente, tai ten, nors lyčių lygybės klausimas yra pažengęs, irgi vyravo moterys. Gal vyrai neišdrįso?“, - svarstė G. Steponavičius.

„Aš atlieku saldainių dalintojo funkciją. Neturėjau kada dalyvauti repeticijoje“, - sakė R. Šimašius.

„Aš išvis – trys judesiai ir griūnu“, - antrino V. Gailius, pridūręs, kad nemėgsta linijinių šokių.

Lietuvos Seime akcija, raginanti šokio žingsniu kovoti prieš smurtą, suorganizuota pagal pasaulinės akcijos „One Billion Rising“ („Vienas milijardas prieš smurtą“) modelį. Kaip praneša patys liberalai, šokiu visame pasaulyje tą pačią dieną raginama atkreipti dėmesį į tai, kad kas trečia pasaulio moteris (tai yra maždaug milijardas moterų) per savo gyvenimą patiria smurtą.

Pasaulinę akciją „One Billion Rising“ inicijavo žinoma dramaturgė Eve Ensler, labiausiai išgarsėjusi savo pjese „Vaginos monologai“, ir autorės suburta organizacija „V-Day“.