A. Misikonienė ministrui patarinės kultūros politikos ir profesionalaus meno klausimais. Ji yra kino, teatro ir muzikos vadybos specialistė, iki šiol vadovavusi VšĮ "Art Gate", VšĮ "Šv. Kristoforo kamerinio orkestro klubas" ir festivaliams "Kristupo vasaros festivalis" bei "Tarptautinis Piano.lt vasaros festivalis".

A. Misikonienė yra baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, įgijusi kino, teatro ir muzikos vadybininkės specialybę, kėlusi kvalifikaciją Austrijoje ir Rusijoje.

Iki šiol buvusi radijo stoties "Laisvoji banga" vyriausioji redaktorė ir žurnalistė Dalia Vencevičienė ministrui patarinės komunikacijos ir viešųjų ryšių klausimais.

D.Vencevičienė yra baigusi Vilniaus universiteto žurnalistikos bakalauro ir Tarptautinio žinių ekonomikos ir žinių vadybos tarptautinės komunikacijos magistro studijas.

Praėjusią savaitę Kultūros ministro patarėjos darbą pradėjo politikos sociologijos mokslų daktarė, politikos formavimo specialistė dr. Erika Furman, turinti ilgalaikės politikos formavimo ir struktūrinių fondų administravimo patirties. Ji ministrui patars kultūros politikos formavimo ir kultūros politikos prioritetų biudžeto klausimais.

Kultūros ministro Š. Biručio komandoje taip pat jau dirba viceministras socialdemokratas Faustas Latėnas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Edvardas Trusevičius. Tikimasi, kad artimiausiu metu bus paskirtas ir trečiasis viceministras.