„Norėčiau pasakyti vienintelį faktą. Seime prie manęs buvo priėjęs gerbiamas premjeras A. Butkevičius (tai buvo prieš jį paskiriant premjeru) ir jis man pasakė, kad mes tave, Neringa, palaikysime. Tai aš nežinau, kokia jų pozicija dabar“, - sakė N. Venckienė, atsakydama į klausimą, iš kokių Seimo frakcijų tikimasi palaikymo dėl neliečiamybės.

Pasak N. Venckienės, savo palaikymą A. Butkevičius jai išsakė pernai gruodžio mėnesį.

Premjeras A. Butkevičius neigia išsakęs paramą N. Venckienei ir sako, kad jokio pokalbio ir susitikimo dėl imuniteto atėmimo ar palikimo nebuvo.

Seimo nare tapusi buvusi teisėja antradienį surengtoje spaudos konferencijoje taip pat piktinosi, kad prokurorai nepateikia parlamentui vaizdo įrašo iš jos brolio dukters perdavimo operacijos motinai, aiškino mananti, kad dauguma Lietuvos teisėjų yra korumpuoti bei apgailestavo dėl tėvų ir sūnaus patiriamo streso.

„Man tik visoje šitoje istorijoje labiausiai gaila savo tėvų ir savo sūnaus“, - sakė N. Venckienė, bet nepaminėjo, kad jai būtų gaila jos brolio Drąsiaus Kedžio dukrelės, kuri per policijos operaciją buvo perduota savo mamai Laimutei Stankūnaitei.

Painiojo Aido ir Vaido vardus

„Nežinau, gal aš ir klystu, bet aš manau, kad tai, jog šiuo metu daugelis žmonių prarado pasitikėjimą valstybės vadove, tai padarė generalinis prokuroras D. Valys. Algimantas Valantinas buvo pakeistas ne be reikalo. Jis buvo pakeistas dėl to, kad būtų pradėtos tirti rezonansinės bylos ir viena iš tų bylų buvo pedofilijos byla“, - aiškino N. Venckienė ir kalbėdama apie galimus pedofilus, kurie neva tvirkino jo dukterėčią, minėjo Joną, Andrių bei Vaidą. Tiesa, vėliau ji pasitaisė Vaidą pakeitusi į Aidą.

Kaip žinoma, velionis D. Kedys savo vaiko tvirkinimu apkaltino teisėją Joną Furmanavičių, verslininką Andrių Ūsą ir nenustatytą asmenį Aidą. D. Kedys įtariamas nužudęs J. Furmanavičių ir buvusios savo sugyventinės seserį Violetą Naruševičienę.

A. Ūsas taip pat mirė prigėręs. Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas nusprendė, kad po mirties A. Ūsas turi būti reabilituotas, tačiau nuosprendis yra apskųstas.

Neišaiškintomis aplinkybėmis buvo nužudytas ir tuomečio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio sūnus Vaidas. Garliavos minia V. Milinį buvo įvardijusi kaip trečiąjį pedofilą Aidą,

V.Vasiliauskas: „Drąsos kelią“ vienija prokurorų kreipimasis

„Drąsos kelio“ atstovas Valdas Vasiliauskas spaudos konferencijoje aiškino, kad daugelio politologų prognozės apie frakcijos iširimą nepasiteisino, nes šios frakcijos narius telkia grėsmės ir pavojai. Naujai sena grėsme jis įvardija generalinio prokuroro D. Valio kreipimąsi Seimui dėl „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnės N. Venckienės teisinės neliečiamybės.

„Štai jau prabėgo trys Karaliai, o „Drąsos kelio“ frakcija yra vieninga ir gerai nusiteikusi. Mūsų vienas iš iškiliausių politikų yra supratęs, kad labiausiai jo šalininkus telkia grėsmės ir pavojai, O jei tų grėsmių nėra, jis tas grėsmes sugalvoja. Mūsų „Drąsos keliui“ kol kas nereikia sugalvoti pavojų ir grėsmių, matyt ir ateityje nereikės to išgalvoti. Na, naujai sena grėsmė yra prokurorų kreipimasis į Seimą dėl mūsų frakcijos seniūnės N. Venckienės teisinės neliečiamybės. Tai yra viena iš mįslių, iš kur toks prokurorų atkaklumas ir ar tai nėra užsakymas“, - antradienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė V. Vasiliauskas.

N. Venckienė teigia, kad ji pati sutiktų dėl teisinės neliečiamybės naikinimo, jeigu pasitikėtų Lietuvos teismais. Tačiau kelis žmones galimai nužudžiusios Drąsiaus Kedžio sesuo sako, kad kaip ir 90 proc. Lietuvos gyventojų, ji mano, jog dauguma teisėjų teismuose yra korumpuoti.

„Jeigu aš pasitikėčiau teismais, tai aš tikrai sutikčiau dėl tos teisinės neliečiamybės panaikinimo. Bet aš, kaip ir 90 proc. Lietuvos gyventojų, manau, kad daugumą teisėjų Lietuvos teismuose yra korumpuoti“, - sakė N. Venckienė.

Ji ne pirmą kartą reikalavo, kad prokurorai pateiktų Seimui vaizdo įrašą iš jos brolio dukters perdavimo motinai Laimutei Stankūnaitei operacijos.

„Pati svarbiausia aplinkybė, kad generalinis prokuroras D. Valys eidamas į Seimą neatnešė vaizdo įrašo. Vaizdo įrašo, kuris fiksavo tai, kas gegužės 17 d. vyko Garliavoje. Ir aš manau, kad tas vaizdo įrašas vienareikšmiškai patvirtintų, kad nusikaltimus dariau ne aš, bet tie asmenys, kurie mergaitei metė antklodę ant galvos, plėšė jos rankas, man taip pat laužė rankas ir kurie ją prievartą išplėšė ir išnešė. Tuos vaizdo įrašus lauke, kai mergaitė kaukė rėkė, buvo užlaužto kojos, matė beveik visa Lietuva, bet tai, kas vyko viduje, slepiama iki šiol. Jeigu teismo sprendimas buvo įvykdytas teisėtai, tai dėl kokių priežasčių tas vaizdo įrašas yra slepiamas?“ - piktinosi N. Venckienė.

Kreipėsi į Seimą dėl imuniteto naikinimo

DELFI primena, kad generalinis prokuroras Darius Valys gruodžio 28 d. pasirašė kreipimąsi Seimui, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narę, „Drąsos kelio“ lyderę N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą, taip pat nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti globojamą mergaitę jos motinai Laimutei Stankūnaitei.

Seimo nare tapusi buvusi teisėja, be kita ko, įtariama 2012 metų gegužės 17 d. trukdžiusi antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavusi vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką, panaudojusi fizinį smurtą besipriešindama policijos pareigūnui.

Primenama, kad N. Venckienės teisinį imunitetą buvo panaikinusi Vyriausioji rinkimų komisija, kai „Drąsos kelio" lyderė buvo kandidatė į Seimo narius. Imunitetą N. Venckienei buvo panaikinęs ir praeitos kadencijos Seimas, nes būdama teisėja N. Venckienė taip pat turėjo teisinę neliečiamybę.

Kaip žinoma, Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N. Venckienės mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir jo sugyventinės Laimutės Stankūnaitės dukrą, kurią globojo N. Venckienė, perduoti motinai.

Sprendimas, pasitelkus dideles policijos pajėgas, įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.
N. Venckienė, su savo tėvais bei teta Audrone Skučiene priešinosi mažametės Kedžių anūkės perdavimui motinai L. Stankūnaitei.