Maža to, nerūkymo zonų ženklai atsiras geriausiu atveju pavasarį, tad iki tol cigarečių dūmų netoleruojantys poilsiautojai ir palangiškiai savo teises įrodinėti galės nebent ginčydamiesi su rūkaliais.

Merijos vadovybė dėl to nieko bloga nemato. Esą draudimas rūkyti yra tik prevencija, todėl nuo Naujųjų metų niekas nepuls bausti dūmą tam nenumatytose vietose pešančių žmonių. Kai kurie kurorto politikai signalizuoja, kad tokia dviprasmė situacija sukels nemažai konfliktų.

Palanga buvo paskutinis pajūrio miestas, kuris aiškiai įvardijo viešas nerūkymo vietas.

Didžiausiame šalies kurorte nerūkymo zonomis paskelbti pusės kilometro ruožas Mėlynosios vėliavos paplūdimyje ties Birutės parku (kitaip nei Klaipėdos pliažuose, rūkymo vietų nebus), pats 101 hektaro dydžio parkas, itin žmonių mėgstama pėsčiųjų Meilės alėja ir vaikų žaidimo aikštelė „Vaikų parkas".

Toks sprendimas priimtas likus mėnesiui iki 2013-ųjų ir jis įsigalios nuo sausio 1-osios.

„Ženklų, pažyminčių nerūkymo zonas, nėra. Nebus jų tol, kol merija nepatvirtins kitų metų biudžeto, o tai gali įvykti tik vasarį. Vėliau reikės dar atlikti viešąjį ženklų pirkimą, pagaminti juos, pastatyti. Tad, manau, geriausiu atveju ženklai bus pastatyti tik pavasarį. Iki tol tikrai nieko nebausime už rūkymą neleistinose vietose, gal bus apsiribojama tik žodiniais įspėjimais", - teigė savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė.