DELFI portale vykusiame balsavime A. Kubiliaus citata surinko 3174, arba 21 proc. visų balsų. Iš viso savo nuomonę išreiškė 15 tūkst. 143 skaitytojai.

Metų citata tapęs A. Kubiliaus pasisakymas nuskambėjo kovo 22-ąją Seime Vyriausybės valandoje. Tuometinis premjeras taip ironizavo reaguodamas į socialdemokratės Irenos Šiaulienės pastabą dėl šildymo ir klausimą, kodėl jis, užuot sprendęs šias problemas, toliau kaitina atmosferą dėl Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos.

„Kartais politikoje humoras ar ironija yra geresnis ginklas negu rimti išvedžiojimai ir aiškinimai. Kovo mėnesį, be abejo, galima kalbėti ir apie šylantį orą, artėjantį pavasarį ir tokį šilumos kainų problemų sprendimą“, – sužinojęs, kad jo pasisakymas išrinktas Metų citata, DELFI sakė A. Kubilius.

A. Kubiliaus teigimu, Metų citata pasakyta ironijos kontekste ir juokaujant. Jis pripažino, kad kartais humorą supranta ne visi. „Humoras – instrumentas su rizikos elementu – kažkas gali tavo humoro nesuprasti. Tada pasakyta frazė gali pasirodyti visiškai netinkama. Bet, manau, žmonės turėtų humorą mėgti, jis dažniausiai padeda paprasčiau suprasti sudėtingą situaciją. Tad nematau problemų, jei kartais kažkas humoro nesupranta“, – kalbėjo A. Kubilius.

Įsiminė G.Dauguvietytės ir V.Aleknaitės-Abramikienės mintys

Antroje ir trečioje vietoje liko vaizdingi režisierės, scenaristės ir aktorės Galinos Dauguvietytės bei Seimo narės Vilijos Aleknaitės-Abramikienės pasisakymai, surinkę atitinkamai 11 proc. ir 10 proc. balsų.

„Apie mūsų vyrus net kalbėti nenoriu. Viliuosi, kad augantis jaunimas jau bus kitoks. Bet šitie, kuriuos, kaip aš juokiuosi, klimaksas kamuoja, visi man baisūs. Maišai kažkokie... Kita vertus, ir dažnas jaunas – nieko gera. Kai dabar parodo per TV kokią nors Lietuvos šou žvaigždę, atsiprašau už tiesmukumą, būdama jauna į vieną lauką su juo šikt neičiau. Jie neapšepę, gražūs, bet visiški narcizai. Žiūri į juos ir galvoji – Dievas vietoj smegenų nežinia ko jiems pridėjo, atsirado kavalieriai. Žinoma, yra ir labai protingų, prieš kuriuos reikia nusilenkti, visgi niekada netekėčiau už lietuvio“, – yra rėžusi G. Dauguvietytė.

„Ponai menininkai, jeigu mūsų kultūros ministras yra toks laisvamaniškas žmogus, tai gal pabandykite atlikti tokį performansą – pietaujančiam kultūros ministrui prišlapinkite į lėkštę ir pasakykite, kad tai yra jūsų meninė saviraiška. Pažiūrėsime, ar jam tai patiks“, – sakė V. Aleknaitė-Abramikienė.