Naujasis kancleris 1989 metais baigė vokiečių kalbos studijas Vilniaus universitete, 1992-2000 metais Friedricho Wilhelmo vardo Reino universitete Bonoje, Vokietijoje, studijavo politologiją, tarptautinę teisę bei istoriją.

1991-1992 metais O.Markevičius dirbo Lietuvos ambasados Rusijoje patarėju politikos klausimais, 2000-2003 metais buvo viešbučių tinklo BALTPARK vykdomasis vadybininkas, 2003-2004 metais - viešbučio "Vanagupė" Palangoje personalo ir rinkodaros direktorius.

Pasak O.Markevičiaus, pastaruoju metu jis buvo laisvai samdomas projektų rengėjas, daugiausia viešbučių srityje.

O.Markevičius yra Liberalų ir centro sąjungos narys, tačiau, kaip BNS sakė naujasis kancleris, praėjusių metų pabaigoje jis savo narystę partijoje sustabdė.

Liberalų ir centro sąjungos narys yra ir vienas ir prezidento patarėjų Darius Gudelis, tačiau jis irgi narystę partijoje yra sustabdęs.

O.Markevičius sakė tikįs, kad jo administracinė, finansinė, ūkinė veikla bei patirtis atitinka Prezidentūros kancleriui keliamus reikalavimus.

Pagal įstatymus, per tris dienas konkurso dalyviai gali apskųsti jo rezultatus, jei skundų nebus gauta - O.Markevičius per 14 dienų pradės eiti kanclerio pareigas.

Į kanclerio postą pretenduojantiems asmenims teko atsakyti į testo klausimus bei dalyvauti pokalbyje su Prezidentūros komisija.

Prezidentūra liko be kanclerio, kai ilgametis kancleris Andrius Meškauskas prezidento Valdo Adamkaus potvarkiu pernai spalį buvo atleistas iš pareigų.

A.Meškauskas Prezidentūros kancleriu pradėjo dirbti dar Algirdo Brazausko prezidentavimo laikais. Šiame poste jis išsilaikė ir per pirmąją V.Adamkaus kadenciją, ir į Prezidentūrą atėjus Rolandui Paksui.