Švenčių rengėjai tikina, kad čia bus ką veikti net ir su apytušte pinigine. Vilniečius ir sostinės svečius į šventinį sūkurį įtrauks Kalėdų prospektas. Bus galima užsukti į Rotušės aikštėje iškilusį Kalėdų miestelį paragauti karšto vyno, šokolado, spurgų, imbierinių sausainių ir kitų gardumynų, taip pat ir pasišildyti. Mat miestelis veiks po stogu.

V.Kudirkos aikštėje gruodžio 25–30 dienomis nuo 19 iki 21 val. veiks „stebuklingas Kalėdų televizorius”, prie kurio priėję šventės dalyviai bus įkeliami į istoriją, vykstančią ekrane. Nenustebkite, jei atsidursite, pavyzdžiui, šalia Snieguolės ir septynių nykštukų. Vienas įdomiausių šventinio Vilniaus akcentų – moderniausiomis technologijomis sukurtas Kalėdų Senelis. Su Lietuva pasisveikinęs per eglės įžiebimą, gruodžio 25–30 dienomis jis įsikurs Vilniaus Katedros varpinės bokšte.

Kauniečius ir miesto svečius šventiniu laikotarpiu džiugins Rotušės aikštėje įsikūręs Kalėdų miestelis, veiksiantis iki pat Trijų karalių. Jame – 6 nameliai. Pasakų namelyje rodomi seni animaciniai filmai, kuriuos smagu pažiūrėti ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems.

Abi Kalėdų dienas klaipėdiečiai laukiami Teatro aikštėje prie didžiosios eglės. Antradienį ir trečiadienį nuo 18 val. čia vyks muzikos ir pirotechnikos šou. Vaikams nebus nuobodu aikštėje ir kitomis dienomis. Aplinkui eglę įsitaisė aštuoni Ernsto Theodoro Amadeaus Hoffmanno pasakos „Spragtukas” personažai – daugiau kaip 5 metrų aukščio spalvingos skulptūros, kurios vakarais apšviečiamos iš vidaus.