Priežastis banali: nekilnojamąjį turtą Turniškėse valdanti komunalinių paslaugų įmonė "Tukompa" įspėjo Ministro pirmininko tarnybą (MPT) nuo sausio nebepratęsianti iki šiol Vyriausybės vadovams nuomoto buto nuomos sutarties. Tad A.Butkevičiaus pageidavimas likti gyventi savo bute M.K.Čiurlionio gatvėje MPT tapo tikru gelbėjimosi ratu. Nesiginčijama, kad neūkiškumo simboliu virtusi šešerius metus rekonstruojama premjero rezidencija dabar būtų visai neprošal.

Ministro pirmininko kanclerio pavaduotojas Olegas Romančikas sutiko, kad jei naujajam Vyriausybės vadovui kiltų mintis apsigyventi valdiškame būste, kaip numato įstatymas, "situacija būtų labai sunki". "Žinoma, ieškotume variantų, ką išnuomoti premjerui, kad tai atitiktų visus saugumo reikalavimus", - sakė jis. O.Romančikas abejojo, ar tai būtų Turniškės, nes, anot jo, vargu ar ten dar likę tinkamų pastatų.

Vicekanclerio teigimu, "Tukompa" nenurodė, dėl kokių priežasčių nenori pratęsti buto nuomos sutarties, tik informavo tai padarysianti.
Paklaustas, ar dėl nuomos pratęsimo nebuvo mėginama derėtis, pavyzdžiui, siūlant mokėti daugiau, O.Romančikas atsakė neigiamai. "Daugiau ir negalėtume mokėti, nes nėra pinigų. Be to, liktume nesuprasti, kad už tą patį mokame daugiau", - sakė jis.

Savo ruožtu bendrovės "Tukompa" direktorius Valentinas Šukys nebuvo kalbus. Pasak jo, iki šiol premjerams nuomoto buto "reikia bendrovės reikmėms". V.Šukys neatsakė, ar ketinama jį parduoti. "Patys nuspręsime, ką su juo daryti", - teigė jis. Tačiau patvirtino, kad kiti butai šiame name jau parduoti.