Išteklius ir finansus KAM kuravęs politikas eis naujas gynybos patarėjo pareigas Lietuvos nuolatinėje misijoje Jungtinėse tautose (JT).

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė ketvirtadienį aiškino, kad diskusijos dėl naujo gynybos patarėjo etato steigimo JT vyko daugiau nei metus. Dėl jo būtinumo, argumentuodama Lietuvos pirmininkavimu Europos Sąjungai (ES), ypač agitavo Užsienio reikalų ministerija (URM). R.Juknevičienės teigimu, Lietuva - viena iš nedaugelio ES šalių, neturinčių atstovo, kuris JT rūpintųsi su taikos palaikymo operacijomis bei misijomis susijusiais reikalais. "Atėjo laikas, ir bendromis jėgomis parengėme nutarimą, kurį Vyriausybė priėmė. Tai - ilgų diskusijų finalas. Gaila, kad jis sutapo su rinkimų laikotarpiu", - dienraštį sakė R.Juknevičienė.

Pasak ministrės, M.Juozapavičiaus, kuris yra "be galo perspektyvus", išlaikymas Niujorke atsieis daugiau kaip 400 tūkst. litų. Anot jos, M.Juozapavičius buvo paskirtas URM ir KAM susitarimu.

Žinia apie šias permainas nustebino būsimą krašto apsaugos ministrą socialdemokratą Juozą Oleką. Jo nuomone, sprendimas buvo priimtas skubotai. "Šis klausimas nebuvo pristatytas Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete planuojant kitų metų krašto apsaugos biudžetą", - LŽ sakė J.Olekas. Jis priminė, kad dėl gerokai sumažėjusio krašto apsaugos finansavimo karinių patarėjų buvo atsisakyta kai kuriose Europos valstybėse.

M.Juozapavičius yra dirbęs užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio patarėju, Europos Parlamento nario Vytauto Landsbergio padėjėju.