Už tokias įstatymo pataisas balsavo 77, prieš - 17, susilaikė taip pat 17 Seimo narių. "Už" vieningai pasisakė socialdemokratai, "darbiečiai", "tvarkiečiai" ir Lenkų rinkimų akcijos atstovai, taip pat keletas konservatorių, vienas "Drąsos kelio" atstovas.

"Prieš" balsavo arba susilaikė Liberalų sąjūdžio atstovai, dauguma konservatorių, trys "Drąsos kelio" atstovai ir trys mišrios Seimo narių grupės nariai.

Įstatyme įtvirtinama, kad valstybės tarnybai reikalingos užsienio kalbos mokėjimas bus tikrinamas vidaus reikalų ministro nustatyta tvarka. Taip atšauktos nuo sausio 1 d. turėjusios įsigalioti įstatymo nuostatos, kad pretendentų į valstybės tarnybą užsienio kalbos mokėjimą tikrina Valstybės tarnybos departamentas.

Kaip pagrindinis pataisų motyvas nurodomas siekis sutaupyti valstybės lėšas.

Priėmus įstatymo pataisas, taip pat iki birželio 1 d. nukeltas įstatymo nuostatų, susijusių su tuo, kad asmenys, priimami į valstybės tarnautojo pareigas, turi turėti bendrųjų gebėjimų ir vadovavimo gebėjimų visumą, įsigaliojimo terminas.

Pasak pataisų iniciatorių, tokiu būdu sudaroma galimybė tinkamai pasiruošti šio įstatymo įgyvendinimui, t. y. pereinamuoju laikotarpiu sudaryti valstybės tarnautojų rezervą.