Praėjusios savaitės pabaigoje minimos frakcijos seniūną, LiCS Kauno skyriaus pirmininką A. Garbaravičių (jis frakcijai vadovavo dvejus metus) pakeitė naujas seniūnas. Juo išrinktas nepartinis T. Barštys, jau ne vieną kadenciją į Kauno tarybą išrinktas kaip šiosminėtos sąjungos atstovas.

Tokia rokiruotė Kauno liberalcentristų frakcijoje buvo numatyta iš anksto, - seniūnai keičiasi kas pusę kadencijos, kas dvejus metus. Todėl, pasak naujojo LiCS frakcijos seniūno T. Barščio, ieškoti kokių nors intrigų čia nederėtų.

Jo teigimu, artimiausiu metu frakcija peržiūrės Kauną valdančiosios kalicijos darbų programą ir įvertinusi esamą situaciją, pateiks politiniams partneriams savo pasiūlymus dėl 2013 m. Kauno miesto savivaldybės biudžeto projekto.

ELTA primena, jog Liberalų ir centro sąjungos frakcija yra valdančiosios koalicijos „Vardan Kauno" narė, tačiau siekdama stabilumo ir pačios koalicijos tvirtumo ją sudarant, ji nepretendavo į jokius politinius postus. Dalį jų, beje, yra užėmę ir mažiau tarybos narių mandatų Kauno savivaldybėje dabar turinčių partijų („Jaunosios Lietuvos", Tvarkos ir teisingumo) atstovai.

Pasak LiCS Kauno skyriaus pirmininko A. Garbaravičiaus, liberalcentristams buvo svarbiausia, kad Kaune susiformuotų tvirta ir efektyviai dirbanti koalicija, kuri galėtų įgyvendinti rinkimų metu kauniečiams duotus pažadus.

„Nepaisant įvairiausių sunkumų ir politinių intrigų, šiandien galime pasidžiaugti, - su koalicijos partneriais mums pavyko pasiekti, kad artimiausiu metu būtų pradėti Prisikėlimo bažnyčios aplinkos sutvarkymo darbai. Pabrėžtina, kad pagal planą vyksta Parodos g. kalno ir Juozapavičiaus pr. rekonstrukcijos bei kiti kauniečiams svarbūs darbai.

Nors dabar pagal narių skaičių mūsų frakcija Kauno savivaldybės taryboje yra iš didesniųjų bei priklauso valdančiajai koalicijai, mes ir toliau nenorim jokių postų. Dirbsim kaip dirbę kauniečių labui ir nesitaikysim pulti prie lovio, kaudamiesi dėl kokios nors vicemero ar panašios kėdės. Išrinktiems į savivaldybės tarybą visų partijų atstovams, manyčiau, derėtų neapvilti rinkėjų ir dirbti pirmiausia galvojant apie miestą bei jo gyventojų, o ne apie savo gerovę", - pirmadienį naujienų agentūrai ELTA sakė Liberalų ir centro sąjungos Kauno skyriaus vadovas A. Garbaravičius.