Ištaigingas aštuonių vietų mikroautobusas, žinoma, būtinai buvo reikalingas tarnybinėms reikmėms. Administracija aiškino, kad tokios transporto priemonės poreikis atsirado vykdant itin aktyvią muziejaus parodinę, edukacinę bei švietėjišką, kultūrinę, mokslinę ir profesinio bendradarbiavimo veiklą. Anot Valdovų rūmų, ši audringa veikla plėtojama ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, kur vien šiais metais surengtos trys parodos ir vykta į aštuonias edukacines komandiruotes. Būtent dėl to, kad į automobilį sutilptų kuo daugiau muziejaus darbuotojų, jų daiktų bei įvairios specialios įrangos, ir prireikė šio automobilio. Abiem ministerijoms neprieštaraujant Valdovų rūmai šį automobilį įsigijo liepą, o į rūmus jis buvo atgabentas spalį.

Valdovų rūmai turi dar vieną "Mercedes-Benz" markės automobilį. Jis buvo įsigytas 2009 metais ir kainavo per 178 tūkst. litų. Tačiau, pasak rūmų administracijos, tai – specializuotas transporteris, skirtas vežioti įvairius muziejinius eksponatus. Jis toks Lietuvoje vienintelis, todėl kartais nuomojamas kitiems šalies muziejams.

Šiemet rūmai prašė dar 6 mln. litų, kad bent vieną jų dalį būtų galima beveik pabaigti prieš Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai.