DP lyderis vakar Seime susitiko su žurnalistu ir etikos specialistu Giedriumi Drukteiniu - šis patvirtino sutikęs būti svarstomas kaip kandidatas į Kultūros ministerijos vadovo postą.

Viešą laišką prezidentei Daliai Grybauskaitei, Seimo pirmininkui Vydui Gedvilui ir paskirtajam premjerui Algirdui Butkevičiui pasirašę apie 30 žinomų šalies kultūros srities veikėjų ragino politikus atsakingai pasirinkti būsimą kultūros ministrą. Nors vakar jie nenoriai kalbėjo, kokie asmenys figūruoja jų DP lyderiui pateiktame sąraše, dienraščiui pavyko sužinoti, jog į tą sąrašą, be kitų asmenų, yra įtrauktos Lietuvos nacionalinės filharmonijos direktorė Rūta Prusevičienė, buvusi Lietuvos ambasadorė prie UNESCO Ina Marčiulionytė, Lietuvos verslo paramos agentūros vadovė Diana Vilytė, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė, buvusi kultūros viceministrė Nijolė Laužikienė.

Tarp siūlomų kandidatų - nemažai viešą laišką pasirašiusių kultūros veikėjų.

Teatrologės Irenos Veisaitės įsitikinimu, "kultūros ministras turi būti ne partinis, o profesionalas, kurį gerbia ir kultūros žmonės, ir visa Lietuva". Pasak jos, politikams kultūros veikėjų pasiūlyti galimi kandidatai į ministrus - itin gerbiami ir kvalifikuoti šios srities specialistai.

Teatro kritikas Vaidas Jauniškis situaciją dėl naujojo kultūros ministro paieškų vadina "karštos bulvės mėtymu".