V. Mazuronis DELFI teigė, kad pas šalies vadovę yra pakviestas 10.30 val., tuo tarpu J. Bernatonis sakė, kad susitikimas jam paskirtas „tikriausiai apie 11 val.“.

Tiesa, socialdemokratų prezidiumas yra nutaręs, kad kandidatai į teisingumo ministrus bus du – jau minėtas J. Bernatonis ir Julius Sabatauskas. Paskirtasis premjeras bei socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius nėra sakęs, kuris jų bus teikiamas prezidentei, tačiau J. Sabatauskas DELFI sakė kvietimo susitikti su prezidente kol kas negavęs.

„Ne, negavau. Nesu apie tai informuotas“, - sakė J. Sabatauskas.

Penktadienį pas prezidentę lankysis kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus, socialdemokratas Vytenis Andriukaitis. Susitikimas jam numatytas 9.30 val. Po V. Andriukaičio, su šalies vadove susitiks kandidatas užimti finansų ministro kėdę – Rimantas Šadžius. Tiesa, jis nepanoro atskleisti, kada tiksliai numatytas susitikimas.

Tą pačią dieną susitikimas numatytas ir kandidatui į energetikos ministrus Jarolsavui Neverovičiui. Politikas į šį postą deleguojamas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos. Jis taip nenorėjo pasakyti tikslios susitikimo valandos.

„Galiu tik patvirtinti iš savo pusės, kad gavau kvietimą“, - sakė J. Neverovičius.

Kandidatas į vidaus reikalų ministrus, „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis sakė sulaukęs kvietimo į Prezidentūrą atvykti pirmadienį, tačiau tiksli valanda, anot jo, dar nenumatyta.

Su kandidatu į krašto apsaugos ministrus, socialdemokratu Juozu Oleku ir pretendentu užimti užsienio reikalų ministro postą Linu Linkevičiumi susisiekti nepavyko.

DELFI primena, kad antradienį su šalies vadove susitiko pretendentas užimti susisiekimo ministro kėdę, socialdemokratas Rimantas Sinkevičius, kandidatė į ūkio ministres, socialdemokratė Birutė Vėsaitė, taip pat Darbo partijos siūlomos ministrės Virginija Baltraitienė ir Loreta Graužinienė. Pastaroji pretenduoja užimti socialinės apsaugos ir darbo minstro kėdę, o V. Baltraitienė turėtų tapti švietimo ir mokslo ministre.

Tuo tarpu kandidatai užimti žemės ūkio ministro ir kultūros ministro kėdes nėra aiškūs. Juos turėtų deleguoti Darbo partija, bet lig šiol pateikti jų kandidatai paskirtajam premjerui A. Butkevičiui netiko.