„Tai ponas M. Kuklierius, jokia tai paslaptis“, - sakė premjeras.

M. Kuklierius Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąraše šį rudenį dalyvavo Seimo rinkimuose Suvalkijos vienmandatėje apygardoje.

„Galiu pasakyti, kad jis šiuo metu dirba Žemės ūkio ministerijoje. Kol kas buvo informacija, kad kažkada jis priklausė liberalams, paskutiniu metu lyg konservatoriams. Kai susitiksiu, pakalbėsim. Galiu pasakyti, kad tai žmogus, kuris nėra iš šalies, šitoje sistemoje Žemės ūkio ministerijoje dirba jau daug metų, nėra naujokas, bet reikia susitikti ir pakalbėti, nes yra nemažai klausimų, kuriuos norėčiau užduoti“, - sakė A. Butkevičius.

Paskirtojo premjero teigimu, jis norėtų paklausti apie Žemės ūkio ministerijos struktūrą – pasak A. Butkevičiaus, kitose šalyse panašiose ministerijoje departamentų skaičius svyruoja tarp 3-4, tuo tarpu Lietuvos žemės ūkio ministerijoje jų esama net 12.

„Manau, gal mažiau reikia vadovų, bet daugiau dirbančiųjų. Pasižiūrėsime, ar nuomonės sutaps, ar ne ir kokia yra vizija dėl naujos finansinės perspektyvos“, - pasakojo socialdemokratų lyderis.

Paklaustas, ar jam ne keista, kad Darbo partija į ministrus siūlo konservatorių, A. Butkevičius pasakė, kad bus tiesiog kalbamasi.

„Jam bus užduotas vienas iš klausimų, ar jis vykdys gal kitą programą?“, - sakė socialdemokratų lyderis.

Politikas taip pat teigė po valandos besitikįs gauti kandidatą į kultūros ministrus.

„Jie turi keletą kandidatų, kaip girdėjote. Matyt, viduje vyksta diskusija, koks kitas turėtų būti pateiktas pats tinkamiausias“, - svarstė A. Butkevičius.

V.Uspaskichas rėmėsi rekomendacija

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas DELFI teigė nenorintis leistis į svarstymus, kodėl žemės ūkio ministru siūlomas konservatorius.

„Nekomentuosiu nė vieno ministro, kol nebus prezidentės dekreto“, - sakė V. Uspaskichas.

Paklaustas, ar pats M. Kuklierius sutinka užimti „darbiečiams“ tenkankčią ministro kėdę, politikas teigė rinkęsis pagal rekomendaciją. Tiesa, kas būtent rekomendavo konservatoriaus kandidatūrą, V. Uspaskichas neatskleidė.

K.Starkevičius netiki, kad M.Kuklierius bus DP kandidatas į ministrus

Kadenciją baigiantis žemės ūkio ministras konservatorius Kazimieras Starkevičius teigia netikintis, kad viceministro pareigas Žemės ūkio ministerijoje (ŽŪM) šiuo metu einantis konservatorius M. Kuklierius sutiks tapti Darbo partijos kandidatu vadovauti šiai ministerijai.

„Reikia jo pačio klausti. Ne balandžio 1-oji, bet pokštas gali būti. Kad taip bus, aš tuo netikiu. Čia daugiau gal politiniai žaidimai", - BNS sakė K. Starkevičius.

Su M. Kuklierium BNS pirmadienį kol kas nepavyko susisiekti.

„Tai parodo, kad Darbo partija neturi kandidatų, remiasi su manimi komandoje dirbusiais. M. Kuklierius tikrai yra geras specialistas, tačiau pasižiūrėkime programinius dalykus, nuostatas. Programiniai dalykai skiriasi. Čia yra pagrindiniai aspektai", - komentuodamas galimą M. Kuklieriaus kandidatūrą vadovauti ŽŪM sakė dabartinis jo vadovas.

Paklaustas, kaip tai atsilieptų M. Kuklieriaus narystei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje, K.Starkevičus sakė, jog tai būtų „didelis klaustukas".

„Čia aišku, būtų neigiamas dalykas, narystė partijoje - čia jau didelis klaustukas", - teigė ministras.

M. Kuklieriaus anketoje, užpildytoje prieš rinkimus, rašoma, kad Lietuvos žemės ūkio akademijoje 1996 m. jis yra įgijęs ekonomisto specialybę.

Anketoje taip pat nurodoma, kad 2000 m. M. Kuklierius įgijo Europos Sąjungos studijų programos magistro laipsnį Pietų Danijos universitete, o 2006 m. apsigynė politikos mokslų magistro laipsnį Birmingemo universitete.

M. Kuklierius nurodo esąs „strateginio mąstymo žmogus, atkakliai siekiantis tikslo“.

Kandidatas į ministrus yra stažavęsis Danijos ūkininkų pieno ūkiuose, Vilniaus banke dirbęs ekonomistu, Nord/LB banke – kredito analitiku. M. Kuklierius yra vedęs Oaną-Ralucą Glavan, kuri yra alkoholinių gėrimų srityje dirbančios „Vinophilia“ vadovė ir akcininkė bei yra dėstytojavusi Mykolo Romerio universitete.