Prieš Seimo rinkimus likti valdžioje pasiryžę liberalcentristai praėjusį šeštadienį surengtame tarybos posėdyje aiškinosi, kodėl jiems tai padaryti nepavyko. Į Raseinių rajone įsikūrusią kaimo turizmo sodybą "Karpynė" susirinkę liberalcentristai svarstė, ar būtina dabar atstatydinti partijos vadovybę, taip pat diskutavo apie ateitį.

Pusantrų metų partijai vadovavęs A. Čaplikas pareiškė atsistatydinąs. Tačiau po diskusijų nuspręsta leisti pirmininkui eiti pareigas iki partijos suvažiavimo, kuris vyks anksčiau, nei planuota, - kitų metų kovo mėnesį. A. Čapliko teigimu, liberalcentristai neturėjo laiko tinkamai pasiruošti rinkimams, nes dalyvavo įvairiuose valdžios skandaluose ir dėl to buvo išmušti iš vėžių.

"Partijos stabilumui naudos neduoda ir liberaliam sparnui būdingi nuomonių skirtumai, nesutarimai, skilimai. Bet manau, viena pagrindinių priežasčių, kodėl pralaimėjome, yra tai, jog rinkimų programoje kalbėjome tiesą, o žmonės negirdi tiesos - jiems reikia kalbėti tai, ką jie nori girdėti", - sakė A. Čaplikas.

Tarybos posėdyje buvo kalbėta ir apie partijos sužvaigždėjimą - partijos elito atotrūkį nuo eilinių narių. Tačiau dėl to, anot A .Čapliko, sąjunga sugriūti neturėtų, nes jos struktūra yra stipri.

"Visus išgirstus pasiūlymus reikia išanalizuoti, numatyti pagrindinius žingsnius ir suvažiavime leisti partijos nariams pasirinkti, kokiu keliu toliau eiti. Galbūt reikės jungtis prie kokios nors kitos partijos", - kalbėjo buvęs kultūros ministras Jonas Jučas.

Tačiau, pavyzdžiui, buvęs ilgametis Seimo narys Vytautas Bogušis liko optimistas: "Mes laikinai išėjome į dimisiją, bet tikrai grįšime prie Lietuvos valdžios vairo".