Visi premjerui oficialiai dovanoti suvenyrai ir kitokios dovanos liks Vyriausybės rūmuose. Pagal įstatymą tai - valstybės nuosavybė. Jis pasiims tik vardinį Nepriklausomybės Akto signataro medalį ir Didįjį Izabelės katalikės ordino kryžių, kuriuo premjerą apdovanojo Ispanijos karalius Chuanas Karlosas I ir karalienė Silvia už sėkmingai surengtą karališkosios poros vizitą Lietuvoje 2009-ųjų gegužę.

Prieš ketverius metus A.Kubilius iš tuomečio socialdemokratų premjero Gedimino Kirkilo paveldėjo gana kuklų darbo kabinetą. Jo, kaip ir tuomet, remontuoti ar dailinti neketinama. "Viskas paliekama tvarkingai, remontuotume tik tada, jeigu labai reikėtų", - dienraščiui sakė ministro pirmininko kanclerio pavaduotojas Olegas Romančikas. Jis taip pat patikino, kad dėl lėšų stokos nebus perkama nei naujų baldų, nei kompiuterių. "Dabar keičiame tik paradinio rūmų įėjimo duris. Jų rėmas visiškai surūdijo ir kėlė grėsmę lankytojams", - sakė vicekancleris.

Prieš tris dešimtmečius pastatyti Vyriausybės rūmai iki šiol rimtai neremontuoti. Didžiausi darbai vyko prieš penkerius metus, kai buvo pakeisti susidėvėję vamzdžiai, plytelės ir atnaujinta santechnika - klozetai ir kriauklės. Be to, buvo sutvarkytas vidiniame rūmų kieme įrengtas fontanėlis. Nemažai problemų kyla dėl daugybės pastato langų. Juos sunku valyti, per ilgą laiką rėmai sukrypo, šilumos laidumas milžiniškas, patalpose šalta. Prieš metus beveik už ketvirtį milijono litų buvo suremontuotas paradinis Vyriausybės rūmų tiltelis.