MPT paskutines darbo dienas skaičiuoja 18 politinio pasitikėjimo tarnautojų - ministro pirmininko kanclerio pirmoji pavaduotoja, premjero sekretoriato vadovė, dviejų departamentų direktoriai, 11 premjero patarėjų, du padėjėjai ir atstovė spaudai. "Planuoju vesti mokymus valstybės tarnautojams, nes turiu 13 metų patirtį valstybės tarnyboje. Turiu socialinių mokslų daktaro laipsnį ir 12 metų pedagoginio darbo stažą, tad dėstysiu ir universitete", - dienraščiui sakė premjero patarėjas Gintaras Kalinauskas.

Energetikos klausimais premjerui patarinėjęs Kęstutis Škiudas prisipažino, kad dar su keliais komandos nariais veikiausiai dirbs naujajame Seime Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narių pagalbininkais. "Andrių Kubilių pažįstu nuo 1992 metų, kai po rinkimų jis pirmą kartą buvo išrinktas Seimo nariu. Rinkimus tuomet buvo laimėję persitvarkę komunistai, būta daug baimės, kad gali būti keičiama politinė kryptis. Panaši grėsmė yra ir dabar, ypač dėl energetikos ir finansų politikos", - sakė K.Škiudas. Jis neslėpė, kad nuotaikos paliekant MPT - dviprasmiškos. "Bus smagu prisiminti darbus, kuriuos A.Kubiliaus vadovaujamai Vyriausybei pavyko nuveikti tiek konkrečiai energetikos ūkyje įgyvendinant strateginius projektus, tiek plačiąja prasme Lietuvos energetinės nepriklausomybės srityje. Kartu kyla ir didelis nerimas, ar nebus sugriauti mūsų laimėjimai, ar nebus stabdomi projektai", - pažymėjo premjero patarėjas.

Naujajam ministrų kabinetui vadovauti pasiryžęs socialdemokratų lyderis A.Butkevičius patikino, kad didelių permainų ministerijose dar neplanuoja, o politinio pasitikėjimo tarnautojų kaitą esą reglamentuoja įstatymas. A.Butkevičiaus teigimu, Finansų ministerijoje (FM) kai kurie dabartiniai viceministrai dirba jau ne pirmą kadenciją, todėl tikėtina, kad dalis jų liks.