Jos apetitas - nemažas. Lenkai nori bent dviejų ministrų portfelių.

"Aš už tai, kad LLRA koalicijoje būtų. Kalbėjau su derybininkų grupe, kuri paskirta DP. Mūsų sąlyga, kad tą vieną ministeriją atiduosime. O dėl kitos ministerijos, jei bus kalbama dėl dviejų, turėtų kalbėti su socialdemokratais", - pareiškė DP lyderis Viktoras Uspaskichas.

Kokios tai galėtų būti ministerijos - neaišku. Šią savaitę trijų koalicijų partijų lyderiai turėtų susitikti su LLRA vadovybe.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę LLRA jau pripažino mažinanti savo apetitus. „Galbūt kiti pasiūlymai, ne ministro, mus sudomins. Jeigu gera ministerija, tai galima pagalvoti, reikia kalbėtis“, – praėjusią savaitę sakė LLRA derybininkas Leonardas Talmontas.

Prie trijų partijų formuojamos valdančiosios koalicijos prisijungus aštuoniems į naująjį Seimą išrinktiems Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovams, Seime atsirastų vadinamoji konstitucinė dauguma, kurią sudaro ne mažiau kaip trys penktadaliai parlamento narių.

Kartu su 33 socialdemokratais, 29 „darbiečiais“ ir 11 „tvarkiečių“, ši dauguma turėtų 86 vietas Seime (tris penktadalius sudaro 85 parlamentarai).