Šiomis dienomis L.Ulevičius pakliuvo į galimo viešųjų ir privačių interesų skandalo, kurį pats sukūrė savo rankomis, epicentrą. Socialiniame tinkle "Facebook" jis nusiuntė asmeninį laišką vienam Darbo partijos lyderių Vytautui Gapšiui ir paprašė asmeniško susitikimo, kad pasirūpintų viešųjų ryšių bendrovės, kurioje dirba, reikalais. Ši kompanija yra laimėjusi Aplinkos ministerijos viešųjų ryšių konkursą, kurio terminas baigiasi kitų metų birželį. Tad L.Ulevičius, kuris nuolatos "konsultuoja" šią ministeriją viešųjų ryšių klausimais ir figūruoja jos konkursuose, V.Gapšiui aiškino, jog bijo naujos ministerijos valdžios "neadekvačių veiksmų", ir nori, kad politikas tuo pasirūpintų. L.Ulevičius sukasi iš padėties tuo, kad taip jis esą tik „trolino” V.Gapšį.

„Man visa ši „trolinimo” istorija labai neaiški ir labai neskani. Aš tikrai norėsiu ir paties L.Ulevičiaus, ir atitinkamų institucijų paaiškinimų”, – taip „Lietuvos rytui” vakar kalbėjo teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Mat būtent R.Šimašius skyrė „trolintoją” į VRK. L.Ulevičius buvo vienas iš aštuonių ministro pasirinktų kandidatų ir pateko tarp tų keturių, kurie buvo atrinkti burtais ir patvirtinti Seimo. „Pirmąkart buvo paskelbta vieša atranka į šias pareigas. Tą informaciją aš pats išplatinau ir per savo profilius įvairiuose socialiniuose tinkluose. Ten sulaukiau ir L.Ulevičiaus siūlymo. Žinoma, po to jis pateikė ir gyvenimo aprašymą, ir motyvacinį laišką, kurie man padarė įspūdį, ir aš jį pasirinkau. Mano manymu, VRK jis padarė ir daug naudingų dalykų”, – sakė R.Šimašius.

Tačiau paklaustas, kaip dabar vertina savo pasirinkimą, ministras buvo paslaptingas: „Dabar mane apėmę prieštaringi jausmai.”