„Turėjau apsisprendimą jau iš anksto. Matėte, kad greitai. Daugiau laiko skyriau suvyniojimui, kad jūs nematytumėt, kur kryželis“, - sakė D. Grybauskaitė.

Paklausta, už ką balsavo, šalies vadovė teigė, jog biuleteniuose pažymėti tie, kurie „tinka ir prie širdies“. „Paskui apkaltinsit, kad užsiimu agitacija“, - nusijuokė prezidentė.

Būsimosios koalicijos dėlionių ji kol kas neprognozuoja. „Laikas parodys. Tikrai nenoriu spekuliuoti. Tikiuosi, kad žmonės tikrai jau pasirinko prieš eidami ir žino, ko nori. O man žmonių valia bus privaloma“, - teigė D. Grybauskaitė.

Iš būsimosios valdžios prezidentė laukia, kad politikai „galvotų apie Lietuvą, o ne tik apie save“.

A.Kubilius akcentuoja atsakingą politiką

Andrius Kubilius
Premjeras Andrius Kubilius Sapiegos rinkimų apylinkėje Antakalnyje pasirodė prieš 11 val., jį lydėjo žmona Rasa Kubilienė. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis teigė balsavęs už „atsakingos politikos tęstinumą“, tačiau nesiėmė spėlioti, kas galėtų formuoti valdančiąją koaliciją po rinkimų.

„Pirmas dalykas, balsavau už atsakingos politikos tęstinumą“, teigė politikas.

Paklaustas, kas, jo nuomone, formuos valdančią koaliciją, premjeras teigė, kad tai pamatysime po 20 val. vakaro, kai užsidarys balsavimo apylinkės. „Aš tikiuosi, kad tęstinumas ir darbų, ir žmonių, bus tikrai garantuotas“, - teigė A. Kubilius.

Premjeras taip pat nesiėmė spėlioti, ar paaiškėjus rinkimų rezultatams jis liks konservatorių partijos pirmininku. Anot A. Kubiliaus, visus šiuos klausimus teks spręsti paaiškėjus rinkimų rezultatams.

Kaip žinoma, Vakarų Europoje įprasta, jog rinkimus pralaimėjusios partijos pirmininkas atsistatydina.

I.Degutienė tikisi, kad naujasis Seimas bus darbingesnis

Irena Degutienė
Seimo rinkimuose ir referendume dėl atominės elektrinės sekmadienio rytą balsavusi parlamento pirmininkė, konservatorė Irena Degutienė sakė tikinti, kad naujame Seime bus mažiau tuščiažodžiavimo.

"Ne visi gerai atsiliepia apie buvusį Seimą, visko buvo, bet norėtųsi, kad Seimas būtų tikrai darbingesnis, mažiau tuščių kalbų, daugiau naudingų darbų Lietuvai", - po balsavimo Rugių rinkimų apylinkėje žurnalistams sakė I.Degutienė.

Su vyru Gediminu balsuoti atvykusi Seimo pirmininkė džiaugėsi, kad bent per išankstinį balsavimą rinkėjai buvo aktyvūs, bet apgailestavo, kad fiksuota rinkimų tvarkos pažeidimų.

Paklausta, kaip vertina Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos galimybes šiuo rinkimuose, ji sakė tikinti, kad žmonės apsispręs objektyviai ir protingai.

"Aš manau, kad Lietuvos žmonės objektyviai ir protingai apsispręs, o svarbiausia, kad žmonės ateitų į rinkimus ir išreikštų savo poziciją, tai yra demokratinių valstybių pagrindas", - teigė I.Degutienė.

Sekmadienio rytą Lietuvoje prasidėjo rinkimai į Seimą bei patariamasis referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybų.

Rinkimų apylinkės atsidarė 7 valandą ir dirbs iki 20 valandos.

Rinkimų teisę šiuose Seimo rinkimuose bei referendume turi daugiau nei 2,5 milijonų rinkėjų.

Seimo rinkimuose sekmadienį iki 10 valandos ryto jau balsavo 5,4 proc. rinkėjų, per spaudos konferenciją pranešė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.