Pirmadienį po susitikimo su Seimo NATO reikalų komisijos nariais B.Jacksonas sakė, kad Amerika nesiruošia nusileisti Rusijos spaudimui ir atidėti NATO plėtrą į Baltijos šalis.

Praėjusią savaitę konservatorių lyderis Vytautas Landsbergis pareiškė, jog lapkričio 13-15 dienomis vyksiantis Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitas į Vašingtoną vėl kelia Rusijos "veto teisės" klausimą ir ar šiame prezidentų susitikime nebus pažadėta nukelti NATO plėtrą.

"Garantijų, kad Lietuva tikrai bus pakviesta, dar nėra, o pastangų, kad taip neįvyktų, matoma - jų gali rastis vis daugiau", - teigė V.Landsbergis.

JAV NATO reikalų komiteto prezidento nuomone, tokie nuogąstavimai yra nepagrįsti.

"Su didele pagarba savo draugui V.Landsbergiui, kuriuo labai žavisi amerikiečiai, noriu pasakyti, jog nėra jokių galimybių, kad Rusijai būtų pasiūlyta kokių nors nuolaidų", - sakė B.Jacksonas.

"Aš manau, kad šis klausimas net nebus diskutuojamas V.Putinu vizito JAV metu. Yra kitų klausimų, pavyzdžiui, kova su terorizmu ar strateginė priešraketinė gynyba, apie kuriuos kalbėsis prezidentai", - pridūrė jis.