"Seimo nario Antano Matulo vieši kaltinimai dėl šantažo ir tuo, kad neva A. Pekeliūnas perdavė Seimo laikinajai komisijai, tiriančiai KGB rezervo faktus ir aplinkybes, medžiagą apie A. Matulą, neatitinka tikrovės", - antradienį pareiškė Seimo Pirmininko pavaduotojo A. Pekeliūno sekretoriatas.

Norėdamas paneigti nepagrįstus kaltinimus, A. Pekeliūnas, anot jo sekretoriato, pateikė Seimo kancleriui Arvydui Kregždei ir Vadovybės apsaugos departamento prie VRM direktoriui Raimundui Kairiui prašymus ištirti vaizdo įrašus ir išsiaiškinti, kas iš tiesų į dėžutę Seimo rūmuose įdėjo šios komisijos pirmininkui Skirmantui Pabedinskui medžiagą, susijusią su A. Matulu.

A. Pekeliūno sekretoriatas taip pat pareiškė, kad dėl A. Matulo šmeižto svarstoma galimybė kreiptis į Generalinę prokuratūrą.

Kaip primena ELTA, sausio 31 d. Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narys A. Matulas kreipėsi į generalinį prokurorą Antaną Klimavičių, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šantažo (grasinimo), kurį jis esą patyrė iš Seimo vicepirmininko A. Pekeliūno.