Beveik mėnesį AB vadovaujantis karininkas kalba ne apie revoliuciją, o darbų tęstinumą.

"Lietuva atrodo tikrai įdomiai. Labiausiai krito į akis, kad kasdieniniame gyvenime daug dėmesio skiriama sensacijų paieškai, paskęstama smukių problemų jūroje, pamirštama apie gerus darbus. Žmonės į vykstančius procesus žiūri su baime, nežinia. Ji Lietuvos visuomenę daro pilką, liūdną, nesuprantančią, kas vyksta ir ko tikėtis ateityje", sakė V. Raklevičius, paklaustas, kokią pamatė Lietuvą iš šono.

"Jei NATO oro policijos misiją vykdančios pajėgos pasitrauktų iš Šiaulių, vis tiek privalėtume užtikrinti nepertraukiamą aerodromo veiklą, kuri yra reikalinga ir nacionalinėms užduotims vykdyti. Sumažėtų vizitų, kai kurių tarnybų veiklos krūvis, bet Šiaulių aerodromas išliktų atsarginiu aerodromu oro policijos misiją vykdantiems naikintuvams.

Šiaulių vystymasis, plėtra yra susiję ir su pajamomis, kurias miestas gauna iš atvykstančiųjų NATO oro policijos misiją vykdyti pajėgų. Kariai naudojasi viešbučiais, transportu, maitinimo įstaigomis - čia leidžia pinigus.

Šiuo metu trys Baltijos šalys dalijasi priimančios šalies paramos išlaidas į tris lygias dalis.

Rotacijos atveju mūsų šalies nacionalinės išlaidos padidėtų, nes turėtume užtikrinti ne tik Šiaulių aerodromo veiklos tęstinumą, bet ir prisidėti prie Estijos Amari aerodromo veiksnumo ir paslaugų teikimo užtikrinimo", sakė V.Raklevičius.