Kaip informuojama komisijos pranešime, ji nemato pagrindo pradėti tyrimo dėl VRL nario L. Ulevičiaus elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimams.

Pateiktame pranešime nesama tam pagrįstų faktinių duomenų.

Tačiau VTEK pabrėžia, kad L. Ulevičiaus elgesys, kai jo administruojamame interneto tinklalapyje pateikta paslauga už tam tikrą mokestį paslėpti asmenis kompromituojančią informaciją, turi galimo šantažo požymių ir nėra suderinama su valstybės pareigūnams keliamais elgesio standartais.

L.Ulevičius savo kaltės nemato

„Arba jie neįsigilino į medžiagą, arba visiškai neskaitė, ką aš komisijos nariams siunčiau. Net savo tinklaraštyje esu paskelbęs detalų paaiškinimą – paslauga niekada nebuvo pradėjusi veikti, jei neklystu, ji buvo paskelbta tris dienas. Tai buvo kovo mėnuo, kai aš net minčių neturėjau apie buvimą VRK nariu“, - DELFI sakė L. Ulevičius.

Jis primena VRK nariu tapęs birželį.

L. Ulevičiui taip pat keista, kad VTEK sprendimus priiminėja už akių nieko nepranešę. VRK narys stebisi, kad komisija nekvietė į posėdžius, neprašė pateikti pozicijos.

VTEK L. Ulevičiaus klausimo ėmėsi dėl jo gavusi skundą. Paaiškėjo, kad svetainėje faktaikalba.lt buvo dedama politikus, įskaitant ir kandidatus į Seimo narius, kompromituojanti informacija. L.Ulevičius siūlė paslaugą - galimybę už pinigus iš jos išimti atitinkamą medžiagą.