Baudą nuteistieji privalės sumokėti per penkis mėnesius, nusprendė teisėja Irma Randakevičienė.

M. Mačiulio ir jo draugų Dominyko Šukio bei Vaido Vincevičiaus baudžiamoji byla teisme buvo išnagrinėta supaprastinta tvarka – ikiteisminio tyrimo metu atsakomybėn patraukti jauni vyrai pripažino savo kaltę ir sutiko su prokuroro pasiūlyta galimybe procesą užbaigti baudžiamuoju įsakymu. Teismas verdiktą priėmė rašytinio proceso tvarka, nerengdamas posėdžio.

Bylos duomenimis, D. Šukys, M. Mačiulis ir V. Vincevičius buvo sulaikyti dar 2010-ųjų gruodžio 2-ąją, apie 23 val., kai įsigiję kanapių išėjo iš narkotikų platintojo, kurio pokalbių telefonu slapta klausėsi policijos pareigūnai, namų. Sulaikyti vyrai neturėjo dokumentų, be to, negalėjo paaiškinti, kur eina.

Sulaikytųjų asmenybės buvo nustatytos policijos komisariate, be to, pas juos buvo rastas paketas su kanapėmis ir jų dalimis – jos masė buvo 0,36 g.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad trijulė kanapių buvo įsigiję ir anksčiau – pareigūnams nurodžius, jog yra užfiksuoti pokalbiai telefonu su narkotikų platintoju, įtariamieji prisipažino, jog retkarčiais atsipalaiduodavo parūkydami „žolės“.

„Sulaikymo dieną buvome susirinkę D. Šukio namuose – žiūrėjome krepšinį, gėrėme alų ir nusprendėme parūkyti „žolės“, tą savaitę tai buvo jau antras kartas“, – policijoje kalbėjo M. Mačiulis.

Jis sakė, kad narkotinių medžiagų nusipirkdavo pas platintoją – jam draugas paskambindavo telefonu, o paskui visi kartu nueidavo pasiimti į jo namus. „Imdavome pusę gramo, nežinau, ar tiek ir duodavo – jis mums įdėdavo iš akies“, – teigė savivaldybės darbuotojas.

Už pusę gramo „žolės“ vyrai teigė mokėdavę 15 Lt. „Tiek „žolės“ mums trims užtekdavo visam vakarui “, – neslėpė M. Mačiulis.

Panašiai pareigūnams per apklausas aiškino ir M. Mačiulio draugai.

„Ištyręs ir įvertinęs byloje surinktus įrodymus, teismas daro išvadą, kad kaltinamieji D. Šukys, V. Vincevičius ir M. Mačiulis neteisėtai disponavo nedideliu kiekiu narkotinės medžiagos, be tikslo ją parduoti ar kitaip platinti“, – baudžiamajame įsakyme teismas pabrėžė, kad kaltinamieji savo kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailėjosi.

Pasak teismo, kaltinamųjų turėtos narkotinės medžiagos kiekis neviršijo nedidelio kiekio, o padaryta nusikalstama veika buvo tyčinė ir baigta.

„Teismas mano, kad bausmės tikslai bus pasiekti kaltinamuosius nubaudus bauda“, – pažymėjo teisėja.