Šeštadienį įvyko JKD organizacijos visuotinis susitikimas, kuris išrinko naują organizacijos pirmininką, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentą Vytautą Keršanską. Susitikimo metu taip pat buvo priimtas viešas pareiškimas „Dėl lietuvių ir Lietuvos lenkų tarpusavio vienybės stiprinimo“.
 
Pareiškime teigiama, kad „Lietuvoje gyvenančių tautų santarvė gali būti pasiekta tik per bendrą, Mykolo Romerio puikiai nusakytą Tėvynės suvokimą, todėl ši abiems tautoms svarbi asmenybė nusipelno atitinkamo dėmesio“. Tuo remdamasi, organizacija kreipiasi į Vilniaus rajono savivaldybę, siūlydama jos teritorijoje Mykolo Romerio vardu būtų pavadinta gatvė ar ši istorinė asmenybė būtų įamžinta kuriuo kitu kolektyvinę atmintį formuojančiu būdu.
 
M.Romeris – tarpukario Lietuvos teisininkas, teisėtyrininkas, ilgametis VDU rektorius – išskirtinio JKD dėmesio nusipelno dėl savo tautinės tapatybės supratimo. Būdamas lenkų kilmės, jis kartu buvo ir savo gyvenamosios šalies Lietuvos patriotas. „Esu lenkas, tikras Lietuvos pilietis, Lietuvos kraštietis, bet ne Lenkijos pakraščio gyventojas... Lietuva man su sostine Vilniumi yra bendra lietuvių ir Lietuvos lenkų krašto Tėvynė“ – pareiškime cituojamas teisininkas.
 
Anot JKD, būtent tokia tapatybė turi būti skatinama Vilniaus krašte, kur „vienvaldystės principus įtvirtinusi politinė jėga kuria dirbtinius tautinius nesutarimus“. Pareiškime pabrėžiama, jog istoriškai lietuvių ir lenkų tautos turi daug bendra, gyveno daugiausiai taikoje, o dabartinė situacija yra naudinga ne joms, o trečiosioms, regiono nestabilumu suinteresuotoms šalims. Būtent dėl to, anot JKD, būtina pabrėžti tarp tautų „tiltus tiesiančias“ ir pavyzdžiu laikytinas istorines asmenybes.
 
Visuotiniame susirinkime JKD taip pat konstatavo, jog šiandieninėje Europoje moralinis reliatyvizmas įteisinamas vietoje įpareigojančios, Europos civilizacijai būdingos kultūros ir moralės normų. Atsižvelgdami į tai, JKD priėmė vertybinius organizacijos pamatus apibrėžiančią deklaraciją.

„Šie orientaciniai idealai – krikščioniškosios moralės gynimas viešajame gyvenime, socialinio solidarumo siekiu grįsta socialinė politika, gerovės valstybės siekianti socialinė rinkos ekonomika, prigimtinių žmogaus teisių užtikrinimas ir jas lydinčių pareigų suvokimas, tautų suverenumo puoselėjimas. Deklaracijos pagrindu bus reiškiama ir judėjimo parama konkretiems kandidatams artėjančiuose Seimo rinkimuose“,- teigiama JKD pranešime.