Keli konservatorių rinkimų štabo nariai, dienraščio žiniomis, bedė į parlamentarą Mantą Adomėną. Jis yra konservatorių rinkimų štabo vadovo pavaduotojas. M.Adomėnas esą vienam dienraščiui taip atsidėkojo už tai, kad šis paskelbė apie jo planus trauktis iš rinkimų štabo.

„Žinome, kas nutekino. Ne, Tai ne M.Adomėnas“, - antradienį „Kauno dienai“ komentavo partijos rinkimų štabo vadovas Raimundas Alekna. kartu jis patvirtino, kad išdavikas - saviškis.

M.Adomėnas kategoriškai neigia žinias apie informacijos „nutekinimą“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos centrinio rinkimų štabo vadovo pavaduotojas M. Adomėnas kategoriškai neigia viešai pasirodžiusią informaciją, kad neva jis spaudai leido susipažinti su vidaus vartojimui skirta partijos pasitarimo informacija.

Juo labiau ši neva slapta informacija galėtų būti, anot jo, kelių mėnesių senumo ir labiau panaši į pasikalbėjimus po darbo nei į kokius nors darbinius dokumentus ir nieko bendro neturinti su realia partijos veikla.

"Pastaruoju metu sustiprėjęs knaisiojimasis po TS-LKD centrinio rinkimų štabo veiklą, prieš tai aptikta pasiklausymo įranga suponuoja į labai nuoseklią politinių oponentų ar nežinia kokių struktūrų tendencingą veikimą siekiant diskredituoti štabo veiklą prieš artėjančius Seimo rinkimus ir pačią rinkimų kampaniją. Be to, veikiama pasitelkiant "juodąsias" technologijas pagal principą "skaldyk ir valdyk". Partijos viduje ieškoma neva "išdavikų", bandoma skleisti dezinformaciją ir taip supriešinti TS-LKD partijos narius jos viduje", - sako M. Adomėnas.

Jis praneša ketinąs kreiptis į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, kad ši apsvarstytų nieko bendro su teisybe neturinčią informaciją paskleidusią žiniasklaidos priemonę.

Planuose - skleisti baimes?

Kaip antradienį rašė „Lietuvos rytas“, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų strategai įsitikinę, kad ištikimus ir potencialius rinkėjus prie balsadėžių gali privilioti ir skleidžiamos įvairios baimės. Esą pagal konservatorių užmojus, oponentų šalininkai turi pajusti, kad iš balsavimo nebus jokios naudos, todėl geriau likti sėdėti namuose. „Imti ir taršyti V.Uspaskicho programėles. Neleisti A.Butkevičiui plūduriuoti debesėlyje, kuris vadinasi „ne Kubilius”, – tokie priešnuodžiai įvardijami konservatorių rinkimų kampanijos gairėse. O „tvarkiečių” lyderio Rolando Pakso šalininkus reikėtų atbaidyti aiškinant, koks šis politikas nuvalkiotas, neįkvepiantis ir pilkas.

Savo ruožtu politologas Algis Krupavičius dienraščiui „Lietuvos rytas“ tokią strategiją komentavo abejodamas jo efektyvumu:

„Dažna partija siekia sumenkinti savo konkurentus, nes rinkimų kampanijos metu draugų nėra. Tačiau nustebino priešiškas koalicijos partnerių liberalų įvertinimas. Dešinieji bandys parodyti, kad jų valdymas buvo sėkmingas ir efektyvus, kad A.Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė įveikė krizę ir suvaldė finansus. Aišku, kad kalbas apie gerus Vyriausybės darbus turi lydėti ir ištikimiems konservatorių rėmėjams artima retorika, oponentų kritika. Negatyvi rinkimų agitacija yra labiau įsimenama, bet ar efektyvesnė – nežinia. Neigiama reklama vienu atveju gali pasiteisinti, kitu – duoti priešingą rezultatą.”