Nors šalia Vasaros estrados esančiame 27,5 aro ploto sklype įsikūrusių atrakcionų veiklą Palangos apylinkės teismas sustabdė beveik prieš mėnesį, nelegaliai pastatyti įrenginiai sukasi toliau. Teismas sulaukė jau dviejų antstolių pareiškimų dėl teismo nutarties nevykdymo ir prašymų sklypo savininkams skirti baudas. Bet teisėjai iki šiol neranda laiko nagrinėti antstolių prašymų.

Teismo nutartį vykdęs Klaipėdos antstolis Gintaras Kairys sklypo savininkams palangiškiams Jonui Valužiui ir Rimai Valužienei liepos pradžioje įteikė antstolio reikalavimą – atrakcionai kelias dienas buvo uždaryti. G.Kairys Palangos savivaldybę informavo, kad teismo nutartis įvykdyta, vykdomąją bylą baigė ir išėjo atostogauti. Bet netrukus atrakcionai vėl ėmė suktis. Savivaldybės atstovai apie tai mėgino informuoti G.Kairį, bet jis neatsiliepė mobiliuoju telefonu. Jo padėjėja savivaldybei pasiūlė apie užfiksuotą atrakcionų veiklą parašyti raštu.

Iš G.Kairio atsiimtą vykdomąją bylą savivaldybė perdavė kitai antstolei klaipėdietei Vidai Daugirdienei. Užfiksavusi atrakcionų veiklą ji prieš savaitę kreipėsi į Palangos apylinkės teismą prašydama J.Valužiui ir R.Valužienei skirti iki tūkstančio litų baudą už kiekvieną atrakcionų veiklos dieną. Bet atrodo, kad pelnas iš atrakcionų veiklos yra toks didelis, jog gresiančios tūkstantinės baudos sklypo šeimininkams nė motais.

J.Valužis jau dabar pareiškė jokių baudų nemokėsiąs, nes savo žemės sklypą atidavė naudotis atrakcionus naudojančiam įmonės „Korida” savininkui vilniečiui Vytautui Murauskui. Jam esą ir turėtų būti skiriamos baudos. Tačiau atsakomybę už neteisėtą veiklą žemės sklype numatyta jo savininkui.