Kai kurie audros metu Palangoje vėjo pakelti bei nunešti daiktai atsidūrė net Šventosios paplūdimyje. Vakar Nida jau buvo pavirtusi vieningos talkos vieta. Suniokotą kurortą tvarkė ir jūrų pajėgų atstovai, nidiškiai jau buvo atsigavę po patirto šoko.

"Iš marių atėjo tas baltas sūkurys,atrodė, kad marios pakeltos į stulpą. Nespėjome sureaguoti ir nepuolėme į paniką, tačiau baimė ir stresas užklupo paskui, kai nuskriejo viesulas ir praūžė audra", - sakė Nidos kavinės "Ešerinė" savininkė Regina.

"Būdavo, praeina viesulai, bet labiau paliečia pajūrio zoną, ten medžius išvarto. Pirmą kartą viesulas praūžė per patį miesto centrą", - pasakojo Nidos senbuvis Valdas Sakalauskas.

"Prie audrų mes esam pripratę, bet tokio viesulo, kuris truko neilgai, gal aštuonias minutes, ir pridarė tiek daug žalos, dar nebuvo. Didžiausi nuostoliai yra nukentėję žmonės. Juodkrantėje moterį su vaiku kliudė skrendanti lenta, teko abu išvežti į ligoninę",- sakė Neringos mero pavaduotojas Vigantas Giedraitis, jis drauge su komunalininkais tvarkė miestą.

"Maniau, kad paplūdimys pasistojo piestu. Pliaže kilo panika, žmonės gelbėdamiesi bėgo į lauko kavines, o viduje buvusieji užrėmė duris ir neįsileido nespėjusiųjų. Žmonės šaukė ir beldė į langus, kad būtų įleisti",- dienraščiui „Klaipėda“ pasakojo klaipėdietis Marius Junokas.

Vyras tikino matęs, kaip vėjas į orą pakėlė ketverių metukų vaiką su vežimėliu.

"Gūsis nubloškė vaiką į kopas, gerai, kad jis liko nesužalotas",- pasidžiaugė vyras. Giruliuose kavinę turėjęs M.Junokas patyrė per šimto tūkstančių litų nuostolį: "Jokio draudimo neturėjau, laikinų statinių niekas nedraudžia". Lauko kavinėje dirbusios merginos patyrė šoką ir nuo škvalo gelbėjosi lįsdamos po stalais.