Tarp jų yra ir Seimo senbuvių, ir politikos naujokų. Galutinai aišku: kitame Seime nebedirbs Liberalų sąjūdžio atstovas Kęstutis Glaveckas ir jo žmona konservatorė Rūta Rutkelytė. Ir vienas, ir kitas turi sveikatos problemų ir, pasak jų pačių, nori daugiau laiko skirti sau.

"Ateina laikas, reikia ir jauniems užleisti vietą. Labai gaila trauktis, bet toks gyvenimas", - sakė K. Glaveckas. Tiesa, jis yra Liberalų sąjūdžio kandidatų į Seimą sąraše, nors vienmandatėje apygardoje nebesikaus.

Kuriam laikui iš politikos traukiasi ir Liberalų sąjūdžio narys, antrą kadenciją Seime dirbantis Audrius Endzinas.

Nebevarstyti parlamento durų pasiruošę ir daugiau politikų, vienas jų - konservatorius Česlovas Stankevičius.

"Atėjo laikas", - paaiškino iš politikos besitraukiantis 75 metų Seimo pirmininkės pavaduotojas.

Jau kurį laiką kalbama, kad iš politikos galėtų trauktis kitas garbaus amžiaus politikas socialdemokratas Česlovas Juršėnas. Tačiau, partijos vadovybės tikinimu, jis rinkimuose dalyvaus. Nedalyvauti rinkimuose kurį laiką svarstė vienintelis socialdemokratas - Jonas Juozapaitis. Bet persigalvojo.

Tarp neapsisprendusiųjų - ir konservatorius Liudvikas Sabutis, ir savarankiškai ten patekęs Mantas Varaška, kuris susilažino su Liberalų ir centro frakcijos seniūnu Algiu Čapliku, kad į kitą Seimą tikrai neis. Likti politikoje nebeketina ir Arūno Valinsko į Seimą atvesta žmona Inga Valinskienė, pats A. Valinskas tęsti politinę karjerą ambicijų turi.

Dirbti kitame Seime neplanuoja ir ne vienas Mišriai Seimo narių grupei priklausantis politikas.