Pats Seimas tvarkyti teritorijos negali, nes ji – savivaldybės. Tačiau miesto valdžia tam sako stokojanti lėšų.

Lietuva nuo 2013 metų liepos 1 dienos pusmetį pirmininkaus ES Tarybai. Birželio 27 dieną posėdžiavęs Seimo Europos reikalų komitetas nusprendė, kad visi pirmininkavimo renginiai vyktų Parlamento rūmuose. Tik tuomet komitetas nutarė kreiptis į sostinės valdžią, kad būtų sutvarkytas ruožas nuo Tarptautinio Vilniaus oro uosto iki miesto centro ir Seimo prieigos.

"Seimas ir miesto centras vis dėlto yra mūsų valstybės veidrodis, turime parodyti savo kultūrą, etiką. Jeigu visur bus apleista, juo labiau prie Seimo rūmų... Teritorijos sutvarkymas būtų daugeliui dešimtmečių į priekį, tai nėra vienai, pastarajai, Seimo kadencijai", – sakė Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Vydas Gedvilas.

Pasak dienraščio, Seimo kanceliarija į savivaldybę vis kreipiasi pavėluotai – kai miesto biudžetas jau būna patvirtintas. Turint omenyje tai, kad reikėtų paskelbti tvarkymo darbų konkursą, kurio rezultatus vėliau galima ginčyti teisme, viltis, jog aikštė bus sutvarkyta, menksta.

"Kelias nuo oro uosto iki miesto centro bus tvarkomas kaip ir kasmet – kosmetiškai, be jokių didelių išlaidų, nes savivaldybės finansinė padėtis šiandien neleidžia daryti kapitalinių remontų. Tai bus gatvės lopymas, kelio ženklinimas, eismo saugumo užtikrinimas – tiek transportui, tiek pėstiesiems. Tikimės labai didelės paramos iš Vyriausybės, nes tai yra ne tik Vilniaus renginys, bet ir visos ES bei visos Lietuvos Respublikos, – teigė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža.

"Dėl Nepriklausomybės aikštės ir fontano situacija yra lygiai tokia pati – pinigų šią dieną nėra. Jeigu Vyriausybė prie to prisidėtų ir skirtų lėšų, be abejo, mes labai stengtumėmės sutvarkyti. Jeigu pinigų nebus, tai, manau, nieko ir nepradėsime", - sakė jis.