Artimiausiame Kelmės savivaldybės tarybos posėdyje administracijos direktorė Irena Sirusienė bus įpareigota sušaukti neeilinį Tytuvėnų piligrimų centro dalininkų posėdį. Jame savivaldybės atstovė turės siūlyti atleisti P.Jurkaitį iš pareigų.

Birželio 22 dieną savivaldybėje buvo sudaryta komisija, kuri turėjo įvertinti finansinių išteklių ir turto panaudojimą, darbuotojų priėmimą ir atleidimą bei įstatų parengimo teisėtumą. Gautą medžiagą įvertinusi komisija nutarė siūlyti P.Jurkaitį atleisti.

Biudžeto lėšų panaudojimo teisėtumą Tytuvėnų piligrimų centre tiriantys savivaldybės auditoriai neišsireikalauja iš P.Jurkaičio dokumentų. Birželio 26-ąją jam buvo pateiktas galutinis penkių dienų terminas pateikti trūkstamus dokumentus, bet jo nepaisyta.

Pasak dienraščio, abejojama, ar Kelmės politikų sprendimo pakaks P.Jurkaičiui parodyti duris, nes jis yra pelnęs įstaigos steigėjų Šiaulių vyskupo ir Tytuvėnų klebono palankumą. Po unikalų ansamblį nusiaubusio gaisro iškilo aibė P.Jurkaičio darbo trūkumų, bet vyskupas Eugenijus Bartulis pareiškė, kad negalima bausti nekalto žmogaus.

Viešosios įstaigos steigėjai neseniai turėjo puikią progą atsikratyti P.Jurkaičio, nes baigėsi su juo sudaryta laikinoji darbo sutartis. Tačiau nuspręsta, kad po skandalų virtinės neatsirastų norinčiųjų eiti dirbti į šią viešąją įstaigą. Todėl P.Jurkaitis šiai įstaigai paliktas vadovauti, kol baigsis motinystės atostogos direktorei Astai Kizienei.

Dienraštis pažymi, kad P.Jurkaičio nubausti neįmanoma, jei su tuo nesutinka viešosios įstaigos steigėjų dauguma. Įstaigą išlaiko Kelmės savivaldybė, bet steigiant centrą už 10 tūkstančių litų įnašą ji gavo vieną balsą. Tiek pat galių turi 1000 litų įnešusi Šiaulių vyskupija bei 100 litų prisidėjusi Tytuvėnų parapija.