"Tai labai didelis įvertinimas, ir aš žinau, kad jis ne tik man priklauso - ir mano partneriams, ir režisieriams, ir žiūrovams. Aš taip norėčiau, kad ateityje dar turėčiau tokių darbų, kad pateisinčiau šį apdovanojimą", - po Prezidentūroje vykusios valstybės apdovanojimų įteikimo ceremonijos žurnalistams sakė aktorė.

Ji džiaugėsi, kad tokius pačius ordinus gavo ir drauge su ja jos pirmajame filme "Vyrų vasara" 1971 metais filmavęsi partneriai Regimantas Adomaitis bei Juozas Budraitis.

"Labai džiaugiuosi už savo kolegas. Tai mano pirmieji partneriai, kino partneriai pirmojo filmo – Regimantas Adomaitis ir Juozas Budraitis. Ir taip greitai laikas prabėgo, atrodo, ką tik buvo “Vyrų vasara”, tokios pat gėlės žydėjo, o dabar jau brandi vasara", - kalbėjo V.Mainelytė.

Keturi vyresniosios kartos aktoriai V.Mainelytė, J.Budraitis, R.Adomaitis ir Vytautas Paukštė Valstybės dienos proga apdovanoti aukščiausiu ta proga skirtais valstybės apdovanojimu - Komandoro didžiuoju kryžiumi.

"Toks dėmesys, pagerbimas, ko gero, pirmą kartą", - atkreipė dėmesį V.Mainelytė.

Kita vertus, pasak jos, aktoriams, ypač į pensiją išėjusiems ir karjerą tik pradedantiems, norėtųsi nuolatinio dėmesio, nes tai yra "ta grupė, kuri taip pat vargsta labai".

Ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Karininko kryžiumi apdovanotas akrobatinio skraidymo meistras, lakūnas Jurgis Kairys apgailestavo, kad dažniausiai apdovanojimų, premijų, kitokio įvertinimo nusipelno olimpinių sporto šakų sportininkai.

"Manau, kad tvarka arba valstybės etiketas turėtų būti, kad ne vien olimpiečiai Lietuvoje yra, kad yra techninės sporto šakos, yra neolimpinės sporto šakos, kurios turi lygiai tokią pačią teisę šioje valstybėje kaip ir visi kiti Lietuvoje. Negali būti, kad keletas Olimpinio komiteto žmonių būtų uzurpavę kokias nors teises, garbę", - žurnalistams kalbėjo daugkartinis pasaulio akrobatinio skraidymo čempionatų nugalėtojas.

Jis sakė, jog norėtų, kad ir kiti daug pasaulyje pasiekę neolimpinių šakų atstovai sulauktų valstybės dėmesio, kad "nebūtų nustumti į šešėlį".

Iš viso penktadienį valstybės ordinais ir medaliais apdovanoti 34 Lietuvos bei užsienio piliečiai.

Valstybės apdovanojimai paprastai teikiami liepos 6-ąją ir vasario 16-ąją, kai minimos valstybės įkūrimo ir atkūrimo dienos.