G.Navaitis registravosi savarankišku 2012 metų Seimo rinkimų politinės kampanijos dalyviu Justiniškių rinkimų apygardoje Vilniuje. 2008 metais į Seimą jis buvo išrinktas su Liberalų sąjūdžio sąrašu.

Parlamentaras BNS patvirtino buvęs Liberalų sąjūdžio nariu, tačiau juo nebesantis, o pasitraukimo aplinkybių nedetalizavo.

"Mūsų požiūris pradėjo skirtis dėl daugelio klausimų, bendrieji liberalūs principai vis mažiau realizuojami praktinėje politikoje. Pasidarė sunku Liberalų sąjūdžio veikloje įžvelgti liberalųjį aspektą, nes liberalizmas nėra tik verslo interesų gynimas, bet ir žmogaus teisių, laisvių", - sakė G.Navaitis.

Oficialiai G.Navaičio kandidatūra įrašyta pirminiame Liberalų sąjūdžio kandidatų į Seimą sąraše, tačiau parlamentaras sako abejojantis dėl savo galimybių kandidatuoti su juo. Gautinis reitinguotas sąrašas bus tvirtinamas rugpjūčio pabaigoje.

"Sąrašas labai didelis. Faktai tokie, kad šiuo metu aš užsiregistravęs savarankiškas politinės kampanijos dalyvis, šiuo metu aš nesu Liberalų sąjūdžio narys, šiuo metu aš esu frakcijos narys. O visa kita - fantazijų, svajonių ir spėlionių sritys", - aiškino parlamentaras.

Liberalų sąjūdžio Centrinio rinkimų štabo vadovas Raimondas Imbrasas BNS sakė, kad G.Navaičio narystė partijoje sustabdyta, nes jis nesumokėjęs nario mokesčio.

"Tokia tvarka, nesumokėjus nario mokesčio, narystė stabdoma", - sakė štabo vadovas.

G.Navaitis tvirtina, kad išsiskyrus jo ir partijos pozicijoms jis nebėra Liberalų sąjūdžio narys, o nebūdamas nariu, ir mokesčio nemokėjęs. Prašymo išeiti iš partijos jis sakė nematęs reikalo rašyti, o partijos paaiškinimą, jog narystė sustabdyta nesumokėjus nario mokesčio vadino "jumoristiniu".

"Juk akivaizdu, kad ne nario mokesčio yra esmė, tokį partijos paaiškinimą vertinu kaip jumoristinį", - sakė G.Navaitis.

Iš dabartinių Seimo narių dar savarankiškai sieks kandidatuoti Evaldas Lementauskas, kuris į Seimą atėjo 2011 metais, kai iš jo pasitraukė "tvarkietis" Remigijus Ačas. E.Lementauskas į Seimą pateko pagal "Tvarkos ir teisingumo" rinkimų sąrašą, tačiau iš partijos jis pasitraukė. E.Lementauskas prieš patekdamas į Seimą buvo teisiamas dėl papirkimo.