Kad iki kito pavasario būtų baigta viena iš dviejų rūmų dalių, Vyriausybė darbus atliekančiam Panevėžio statybos trestui šiems metams skyrė 18 mln. litų. Statybininkai aiškina, kad pinigai eina į pabaigą, ir jei šiemet nebus skirta dar 6 mln., darbai stos.

"Vyriausybėje vyko pasitarimas pas premjero kanclerį ir buvo svarstoma galimybė galbūt ieškoti papildomų asignavimų. Tų asignavimų šaltinis šiai dienai dar nėra tvirtai apibrėžtas, nes Kultūros ministerijos valstybės investicijų programa ganėtinai ribota. (...) Posėdžio dalyviai sutarė, kad iš tiesų būtų verta dar labiau spartinti darbus", - sakė kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

Kad kitų metų gegužę rūmai galėtų atverti duris svečiams, skaičiuojama, jog šiais metais dar reikėtų skirti 6 mln. litų, kitais metais - 3 mln. litų.

"Darbai gali baigtis anksčiau kaip gegužę, gali baigtis gal ir kovo ar balandžio mėnesį, bet tai būtent susiję su finansavimu. Jeigu finansavimas būtų toks šiemet, tada kitų metų 3 mln. litų galima įsisavinti greičiau - ne per 5 mėnesius, bet gal per 4 net. Kitiems, 2013 metams, yra numatyta darbų už 3 mln. litų, ir ten būtų galimybė anksčiau pradėti pridavinėti pastatą, nes, kaip žinia, ir muziejui reikia daugiau laiko pasiruošti pirmininkavimo renginiams", - teigia laikinasis Vilniaus pilių direkcijos vadovas Danius Malinauskas.

Anot televizijos, rūmams jau atseikėta per 230 mln. litų.