„Šiandien Vyriausybė, patvirtindama Kuršių Nerijos nacionalinio parko tvarkymo planą ir taip įteisindama neteisėtas Preilos botelio statybas, tačiau vykdydama teismų sprendimus griauti kitus pastatus, pademonstravo ne tik teisinį nihilizmą, dvigubų ar net trigubų standartų taikymą teismo nutarčių atžvilgiu, bet ir pamynė LR Konstitucijos 29 straipsnį“, – pranešime spaudai savo pasitraukimo priežastį aiškina Seimo narė.

A. Stancikienės nuomone, neseniai Vyriausybei pavaldžių institucijų įvykdyto smurto akto prieš Garliavos mergaitę ir beginklius žmones kontekste šie Vyriausybės veiksmai vertintini kaip itin nemoralūs ir griaunantys piliečių pasitikėjimą valstybės institucijomis.

„Po tokių A. Kubiliaus veiksmų TS-LKD turėtų pašalinti savo pirmininką iš partijos, tačiau visiems suprantant, kad to nebus, tenka trauktis man, vienai iš buvusių partijos aplinkosauginės rinkiminės programos dalies autorei. Todėl pranešu, kad nuo šios dienos nebelaikau savęs TS-LKD nare, taip pat pasitraukiu ir iš TS-LKD frakcijos Seime“, – teigia A.Stancikienė.

A. Stancikienė teigia, kad artimiausiu metu planuoja kreiptis į teismą, prašydama panaikinti šį Vyriausybės nutarimą, kaip prieštaraujantį LR Konstitucijai bei Konstitucinio ir Aukščiausiojo teismų nutartims.

R.Alekna nenustebs, jei A.Stancikienė įstos į „Drąsos kelią“

TS-LKD Rinkimų štabo vadovas Raimundas Alekna DELFI teigė nemanantis, kad botelių klausimas yra tikroji A. Stancikienės pasitraukimo iš konservatorių gretų priežastis.

„Galvoju, kad tai daugiau vienmandatės klausimas. Tai yra mano asmeninė nuomonė“, - prisimindamas, kad A. Stancikienė nepapuolė tarp TS-LKD kandidatų vienmandatėse apygardose, sakė A. Alekna.

Pašnekovas taip pat prisiminė A. Stancikienės vyro Daliaus Stanciko pasitraukimą iš Seimo pirmininkės Irenos Degutienės komandos. „Manau, kad čia daugiau emocijos ir nuoskaudos“, - svarstė R. Alekna.

Anot jo, A. Stancikienė dažnai elgėsi nesolidžiai ir laikėsi populistinių pozicijų.

„Manau, kad jos elgesys balsuojant dėl labai svarbių Lietuvai projektų būdavo populistinis. Ne vieną kartą jinai balansavo ant tokios ribos, kur visiškai eina prieš partijos programą, prieš partijos sprendimus, tuo būdu daugiau užsiimdama populizmu. (...) Jinai nesielgė solidžiai. Gaila, bet turiu pripažinti tai“, - tęsė TS-LKD Rinkimų štabo vadovas.

Paklaustas, ar A. Stancikienės prisijungimas prie, pavyzdžiui, partijos „Drąsos kelias“ jam būtų netikėtas, R. Alekna sakė, jog to galima tikėtis. „Visiškai nenustebsiu“, - reziumavo R. Alekna.

DELFI primena, kad paskutiniame partijos tarybos posėdyje A. Stanckienė vieno balso persvara pralaimėjo kovą kitam konservatoriui Eugenijui Čerškui dėl galimybės balotiruotis vienmandatėje Šilutės-Pagėgių rinkimų apygardoje. Už A. Stancikienę tuomet balsavo 40 tarybos narių, už E. Čerškų – 41. Tokiu būdu kandidato tvirtinimas grįžta į prezidiumą, kuris tarybai siūlys tvirtinti daugiau balsų iškovojusį kandidatą, tai yra E. Čerškų, o ne A. Stancikienę.

A. Stancikienės sutuoktinis Dalius Stancikas neseniai paskelbė pasitraukiąs iš Seimo pirmininkės Irenos Degutienės patarėjo pareigų, nes nori aktyviau reikšti savo poziciją dėl įvykių Garliavoje. Būdamas patarėju D. Stancikas negalėjo reikšti asmeninės nuomonės aptariamais klausimais, nes tai galėjo būti traktuojama kaip Seimo pirmininkės pozicija.

Neseniai iš TS-LKD pasitraukė ir parlamentaras Saulius Stoma, kuris yra vienas aktyviausių Kauno apygardos teisėjos Neringos Venckienės rėmėjų. Politikas tuomet sakė iš partijos pasitraukiąs dėl Garliavos įvykių, mat jam buvo nepriimtina, kad policija su antstole ir vaiko teisių apsaugos specialistais užtikrino Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą perduoti N. Venckienės brolio Drąsiaus Kedžio dukrelę mamai Laimutei Stankūnaitei.

Tačiau TS-LKD rinkimų štabo vadovas R. Alekna teigė manąs, jog S. Stoma pasitraukė, nes partija nesuteikė galimybės po jos skėčiu balotiruotis į Seimą Dainavos rinkimų apygardoje.