Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centras su draugais birželio 2 d. (šeštadienį) prie Kupiškio marių organizuoja šventę aktyvią veiklą ir judrų laisvalaikį mėgstantiems Aukštaitijos ir visos Lietuvos gyventojams. Pirmoji šventės dalis vyks Aukštupėnų poilsiavietėje (iki 18.00 val), o vėliau renginiai tęsis Uošvės Liežuvyje (Kupiškio marių saloje ties Vėžionių poilsiaviete).

Pirmasis šventės renginys – prie trečiojo pagal dydį Lietuvoje dirbtinio vandens telkinio Kupiškio marių, garsėjančių žuvies ištekliais, 7.00 val. prasidėsiančios žvejų varžybos (žvejai registruosis Aukštupėnų poilsiavietėje, prie elingo).

Varžybos bus vykdomos individualioje ir komandinėje rungtyse (komandos sudėtis – 3 asmenys). Bus galima nuo kranto žvejoti plūdinėmis meškerėmis, o 10.30 val. dalyvių lauks ne tik apdovanojimai, bet ir gardžios vaišės. Netoliese įsikurs ir tautodailininkai, šventės dalyvius mugėje viliosiantys originaliais rankų darbais, įdomiomis smulkmenomis ir tik Kupiškio kraštui būdingais dirbiniais.

Paplūdimio tinklinio mėgėjai taip pat turės progą pasivaržyti, ypač kupiškėnai tinklinio žaidėjai žinomi ne tik savame krašte, bet ir visoje Lietuvoje. Užsiregistravę 9.30 val. šios sporto šakos mėgėjai ir profesionalai iš įvairių šalies regionų 10.00 val. išbandys jėgas tame pačiame Kupiškio marių paplūdimyje. Varžybas organizuoja Kupiškio rajono tinklinio sporto klubas „Pagardai“.

Nuo 11.00 val. Aukštupėnų poilsiavietėje tęsis atrakcijos šventės dalyviams: vyks grafičio piešimo pamoka, kurioje savo kūrybingumą ir neįprastas kūrybos priemones galės išbandyti bet kuris norintis. Čia pat vyks trumpos pamokos apie šiaurietiškąjį ėjimą su lazdomis bei elektrinius dviračius. Pastarosios ekologiškos transporto priemonės bus ne tik rodomos, tačiau jas bus galima ir išbandyti bei įsitikinti tuo, jog toks dviratis tinka ir mažam, ir senam bei palaiko gerą sportinę formą.

Vaikų ir suaugusiųjų lauks pripučiami batutai, šaudymas senoviniais ir šiuolaikiniais lankais, kitos pramogos. Turėsite galimybę virš Kupiškio marių ir miesto pakilti su skraidykle bei pamatyti nepakartojamą panoramą, puikų vandens, medžių žalumos bei spalvingų namukų paveikslą.

Kupiškio kraštas nuo senų senovės garsėja alaus gamybos tradicijomis. Renginio metu galėsite paragauti įvairių kupiškėniško alaus rūšių. Su jo gamybos subtilybėmis supažindins „Aukštaitijos bravorų“ meistrai.

Šventės programoje 12 val. numatytas renovuoto Kupiškio etnografijos muziejaus pastato atidarymas. Mūsų krašto muziejus įsikūręs viename seniausių miesto pastatų, 1823 m. didikų Čartoriskių iniciatyva įsteigtos mokyklos mūro pastate. Po trejus metus trukusių darbų kupiškėnai muziejininkai kviečia visus apsilankyti atsinaujinusiame pastate bei apžiūrėti ekspozicijas.

Nuo 14.00 val. Kupiškio marių paplūdimyje prie elingo startuos „Linksmoji marių regata“. Tai smagus plaukimas netradicinėmis, savadarbėmis plaukimo priemonėmis, kuris rengiamas jau antrus metus. Visi norintys teturės atsigabenti iš pačių netikėčiausių ir įvairiausių medžiagų sukonstruotas plaukimo priemones (pernai Kupiškio mariose siūbavo savadarbiai plaustai iš tuščių plastiko butelių, iš traktoriaus padangų pagamintos valtys ir netgi jachta virtusi geležinė lova).

Pirmąją šventės dalį užbaigs paplūdimio tinklininkų ir „Linksmosios regatos” nugalėtojų apdovanojimas.

Antroji Turistinio sezono atidarymo šventės dalis prasidės 19 val. Uošvės Liežuvio saloje. Šventės dalyvius sveikins Kupiškio rajono savivaldybės meras Jonas Jarutis ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Valdemaras Valkiūnas.

Koncertinę programą pradės salamiestėnai – pernai susibūrusi country muzikos grupė „Lyja“. Pirmą kartą nuostabioje marių saloje pasirodys lietuviškosios estrados legenda Stasys Povilaitis. Tikro roko bangas kels „kosmiškai energinga trijulė“ – grupė „Freaks on floor“, kurių lyderis Justinas Jarutis kilęs kaip tik iš Kupiškio.

22.15 val. paaiškės, kam atiteko pagrindinis bilietų loterijos prizas – kruizas Baltijos jūra. Tuomet į sceną įkops „Eurovizijos“ Latvijos atrankos II vietos nugalėtoja – dainininkė Samanta Tina. Po įvairių stilių gyvos muzikos dozės, savo plokšteles suks Kupiškio jaunimo centro didžėjai. Diskoteka tęsis iki 2 val. nakties. Vidurnaktį Uošvės Liežuvio padangę nušvies „Ugnies šou“.