"Atsižvelgdami į Jūsų poziciją, kad Europos Sąjungos valstybės negali toleruoti tokio smurto prieš nepilnametį bei vertindami ilgametę Jūsų patirtį vaiko teisių apsaugos srityje, prašome Jūsų suformuoti tarptautinę specialistų komisiją, kuri pateiktų įvykių, vykusių 2012 m. kovo 23 d. ir 2012 m. gegužės 17 d., ekspertinį vertinimą dėl prieš vaiką naudoto tiek psichologinio, tiek fizinio smurto, ištirtų mergaitės dabartinę būklę bei jos interesų užtikrinimą vaiko teisių kontekste," - rašoma kreipimesi.

"Įvairūs faktai rodo, kad mūsų vaiko teisų apsaugos įstaigos dar nėra pajėgios visa apimtimi ginti vaikų interesus. Šią problemą Garliavos istorija tik išryškino. Danijos ekspertai, pamatę, kas vyko Garliavoje kovo 23 d., buvo pasibaisėję, prašė užtikrinti, kad tokie veiksmai nepasikartotų. Tačiau jie ne tik pasikartojo, bet gegužės 17 d. buvo dar baisesni. Todėl ir kreipiamės į Danijos specialistus, kurie jau keletą pastarųjų metų domisi vaiko teisių padėtimi Lietuvoje, prašydami išanalizuoti šiuos įvykius bei pateikti savo nešališką vertinimą", - sako kreipimąsi inicijavusios parlamentinės grupės "Už vaiko teises" pirmininkas Saulius Stoma.

Po šiuo kreipimusi pasirašė Seimo nariai Saulius Stoma, Vincė Vaidevutė Margevičienė, Arvydas Anušauskas, Rima Baškienė, Pranas Žeimys, Jonas Šimėnas, Rytas Kupčinskas, Kazimieras Uoka, Aurelija Stancikienė, Agnė Zuokienė, Ligitas Kernagis, Naglis Puteikis, Gintaras Songaila.