Tai turės būti padaryta ne vėliau nei per trejus metus po konkurso pabaigos, kuri planuojama šių metų rugsėjį.

Privatus partneris privalės ne tik sutvarkyti ir pritaikyti kalėjimo reikmėms esamus pastatus Pravieniškėse, tačiau ir užtikrinti jų priežiūrą bei eksploataciją kalėjimo reikmėms ateityje. Sutarties trukmė – 25 metai.

Preliminariai skaičiuojama, kad maksimali privataus subjekto darbų ir paslaugų vertė per 25 metus galėtų siekti ne daugiau nei 100 mln. litų. Galutinė projekto įgyvendinimo kaina paaiškės įvykus konkursui.

„Tai pirmasis Lukiškių komplekso iškeldinimo etapas, kuris duos startą visai įkalinimo įstaigų pertvarkai“, - pranešime spaudai cituojamas teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Lukiškių įkalinimo įstaigos kompleksą planuojama iškelti per tris etapus. Pirmuoju etapu, kuriam šiuo metu ir skelbiamas konkursas, iki 2014 m. į Pravieniškes bus perkeltas Lukiškių kalėjimas, vėliau (iki 2017 m.) iš miesto centro taip pat bus iškeltas Lukiškių tardymo izoliatorius bei Laisvės atėmimo vietų ligoninė.

Įkalinimo įstaigų pertvarka bus vykdoma kompleksiškai, iki 2017 m. iš miestų centrų iškeldinant ir Panevėžio, Šiaulių bei Marijampolės laisvės atėmimo įstaigas. Iš viso pertvarkos metu ketinama pastatyti 4 naujas laisvės atėmimo vietas Klaipėdoje, Šiauliuose, Vilniuje ir Panevėžyje bei rekonstruoti 6 esamas laisvės atėmimo įstaigas.