Šalia „Žuvinės” restorano esantį kelią jau keletą savaičių užgriozdęs komunalininkų šiukšliavežis. Be to, palei visą sklypo ilgį nuo J.Basanavičiaus gatvės įbetonuota dešimt granitinių rutulių. Praėjusią savaitę J.Basanavičiaus gatvės ir Birutės alėjos sankryžoje keturi gėlių stovai buvo pastatyti taip, kad pro juos negalėtų prasisukti sunkiasvoris transportas. Tokie užtvarai saugo įvažiavimus į olandų verslininkų išsinuomotą sklypą.

Žinios, kad praėjusios vasaros pabaigoje skandalingai išvažiavę olandai vėl žvalgosi į Palangą, savivaldybė sulaukė balandžio pabaigoje. Nepaisydama pernai atrakcionuose įvykusios nelaimės ir dar nepasibaigusio ikiteisminio tyrimo bendrovė „Leander LTU” atsiuntė prašymą išduoti leidimą atrakcionų parko veiklai ir nedaryti kliūčių įrengti ir eksploatuoti atrakcionus.

Toks leidimas tapo būtinas socialinės apsaugos ir darbo ministrui patvirtinus naujas Pramoginių įrenginių naudojimo ir priežiūros taisykles.
Be savivaldybės leidimo pramoginiai įrenginiai negali būti net pradėti montuoti.

Nors Palangos savivaldybė atsisakė pritarti pateiktam atrakciono parko projektui, kurorto vadovai nuogąstauja, jog olandų tai nesustabdys. Pernai J.Basanavičiaus gatve važiuojančių vilkikų negalėjo sustabdyti net policija. Visą pernykštę vasarą neteisėtai veikusių olandų atrakcionų nepajėgė sustabdyti nei Valstybinė darbo inspekcija, nei Kultūros paveldo departamentas, kurio saugomoje teritorijoje buvo įsikūrę olandų verslininkai, nei policija.