Pasak apklausos, kurią atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija "Baltijos tyrimai", 17,2 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų šalies vadovo poste norėtų matyti A.Brazauską, kuris jau buvo prezidentu 1993-1998 metais. Tačiau A.Brazausko pozicijos, palyginus su rugsėju, susilpnėjo 3 proc.

Antras pagal populiarumą kandidatas į prezidentus būtų dabartinis šalies vadovas Valdas Adamkus, už kurį savo balsus atiduotų 13,9 proc. apklaustųjų. V.Adamkaus populiarumas per mėnesį pakilo 0,8 proc. gyventojų.

Trečioje vietoje - Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas. Simpatijos socialliberalų lyderiui A.Paulauskui sudaro 8,9 proc. (0,9 proc. mažiau nei praėjusių mėnesį).

Į ketvirtąją vietą pakilo Seimo Ekonomikos komiteto vadovas, turtingiausias parlamentaras Viktoras Uspaskichas, už kurį savo balsus atiduotų 7,5 proc. rinkėjų, rugsėjį ji palaikė 5,4 proc. rinkėjų.

Į penktą vietą iš ketvirtos nukrito Krikščionių demokratų vadovas Kazys Bobelis, už kurį savo balsus atiduotų 5,9 proc. rinkėjų, rugsėjį jį palaikė 7 proc. rinkėjų.

Iš devintosios vietos į šeštą pakilo parlamentaras centristas Kęstutis Glaveckas, surinkęs 3,9 proc. apklaustųjų balsų.

Septintoje vietoje išsilaikė ekspremjeras Rolandas Paksas. Jo populiarumas per mėnesį išaugo 0,4 proc. ir sudarė 3,8 proc.

Aštuntoje vietoje išliko konservatorius Andrius Kubilius, kurį remia 3 proc. apklaustųjų Lietuvos gyventojų (rugsėjį - 2,2 proc.).

Į devintą vietą iš šeštos nukrito naujasis Lietuvos liberalų sąjungos pirmininkas Eugenijus Gentvilas, kurį dabar remia 2,9 proc. apklaustų rinkėjų.

Pirmąjį dešimtuką užbaigia Naujosios demokratijos partijos pirmininkė Kazimiera Prunskienė, kurią palaiko 2,3 proc. rinkėjų (rugsėjį - 1,7 proc.).

Toliau sąrašą pratęsia parlamentaras Lietuvos laisvės sąjungos vadovas Vytautas Šustauskas, vienas socialdemokratų lyderių Vytenis Andriukaitis, signatarė Nijolė Oželytė, Vilniaus meras Artūras Zuokas, nuosaikusis konservatorius Gediminas Vagnorius, konservatorių lyderis Vytautas Landsbergis, socialdemokratas Česlovas Juršėnas.

18 proc. apklaustųjų nežino, už kurį asmenį balsuotų artėjančiuose prezidento rinkimuose. Tai yra 2 proc. mažiau, nei rugsėjį.

Iš viso respondentai paminėjo 34 visuomenės veikėjų pavardes.

Lietuvos vadovo rinkimai vyks kitų metų pabaigoje. Nė vienas iš apklausoje minimų politikų nėra oficialiai paskelbęs, kad kandidatuos į prezidentus.

Apklausos rezultatus ketvirtadienį paskelbė dienraštis "Lietuvos žinios".