R. Žilinskas į Seimą susiruošė su konservatoriais. Jis DELFI teigė ketinantis kandidatuoti Zarasų-Visagino vienmandatėje apygardoje.

Toks pasirinkimas – ne atsitiktinis. R. Žilinskas, vadovaujantis Seimo Atominės energetikos komisijai, rinkėjų simpatijas bandys pelnyti būtent ten, kur numatyta statyti naują atominę elektrinę.

Tiesa, jo kandidatūra oficialiai dar nėra patvirtinta. R. Žilinskas teigė laukiantis, kad konservatoriai jau kitą savaitę pritars jo kandidatūrai Zarasų-Visagino apygardoje.

R. Žilinskas per trejus su puse metų net keturis kartus keitė frakciją. 2009 m. nuo TPP atskilęs politikas su „Vienos Lietuvos“ frakcija buvo įsiliejęs į „krikščionių“ gretas, pernai balandį perėjo į Mišriąją Seimo narių grupę, o jau po poros mėnesių prisijungė prie konservatorių frakcijos.

Dar du buvę TPP parlamentarai – Donalda Meiželytė ir Ligitas Kernagis – linksniuojami kaip potencialūs partijos „Taip“, kuriai vadovauja Vilniaus meras Artūras Zuokas, kandidatai į Seimą. Tačiau pats A. Zuokas DELFI teigė, kad D. Meiželytės delegavimas į rinkimus po „Taip“ vėliava – ne itin tikėtinas variantas.

„Kol kas tokių planų nėra, tik kalbos“, - sakė Vilniaus meras, paklaustas, ar D. Meiželytė ir L. Kernagis gali būti keliami „Taip“ kandidatais į Seimą. Tuo tarpu L. Kernagis, A. Zuoko žodžiais, yra „realesnis“ variantas.

DELFI primena, kad kol kas tik dvi į šios kadencijos Seimą papuolusios pramogų pasaulio žvaigždės – dainininkė Inga Valinskienė ir buvęs TV laidų vedėjas Jonas Stanevičius – apsisprendė nedalyvauti rinkimuose. Su Liberalų ir centro sąjunga, į kurią pernai įsiliejo TPP, į Seimą brausis tik buvęs TPP lyderis Arūnas Valinskas ir realybės šou žvaigždė Antanas Nedzinskas. Kitos po TPP vėliava į Seimą patekusios pramogų pasaulio žvaigždės savo politinės ateities su A. Valinsku nebesieja.