Tačiau A.Brazauskas, kuris yra didžiausias Valdovų rūmų atstatymo šalininkas, tuoj pat sulaužė šį susitarimą. Premjeras ėmė priekaištauti Prezidentui bei jo aplinkai, kuri pernelyg emocingai reaguoja į ketinimus atkurti Valdovų rūmus.

A.Brazauskas apkaltino Prezidentą, kad, neturėdamas pakankamai informacijos, šalies vadovas viešai reiškia nuomonę apie Valdovų rūmų atkūrimą.

Prezidentas ne kartą ragino neskubėti atstatinėti rūmų, nes nėra išlikę autentiškų jų brėžinių.

"Kai aš jam dabar nunešiau brėžinius, pjūvius, planus ir parodžiau, kad vienintelis inžineriškai pagrįstas būdas yra toks, kaip siūlome, jis sutiko su mano nuomone", - teigė A.Brazauskas.

Bet Prezidento atstovai, komentuodami šalies vadovo susitikimo su Socialdemokratų partijos lyderiais, pokalbio turinį, teigė, kad V.Adamkus nepakeitė savo pozicijos dėl Valdovų rūmų.

Prezidento spaudos atstovė pakartojo V.Adamkaus nuomonę, kad A.Brazausko ir kitų Valdovų rūmų atstatymo iniciatorių demonstruojamų brėžinių nepakanka rūmams atkurti.

Šią V.Adamkaus nuomonę vakar sustiprino susitikimas su Lietuvos istorijos instituto direktoriumi Alvydu Nikžentaičiu ir Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto dekanu Alfredu Bumblausku.