A. Listavičius yra ilgamečio TS-LKD nario, buvusio Seimo nario Juozo Listavičiaus sūnus.

„A. Listavičius kandidatuos Akmenės-Joniškio apygardoje. Mums jis buvo pristatytas, jį atvežė mūsų atsakingasis sekretorius Raimundas Alekna. Buvo mūsų susirinkimas, kadangi jis iškeltas, jis prisistatė ir mes patvirtinom“, - teigė R. Franckaitis.

Paklaustas, kodėl skyrius pats nekelia savo kandidato, R. Franckaitis teigė, jog taip pasielgta dėl Joniškio rajono išskaidymo į dvi apygardas: į Akmenės-Joniškio ir Pakruojo-Joniškio. Anot skyriaus pirmininko, geriau kai Akmenės-Joniškio apygardos kandidatą parenka Akmenės skyrius, nes šioje apygardoje balsuoja daugiausiai žmonės iš Akmenės rajono.

„Aš kažką miglotai esu girdėjęs, kad lyg Joniškis iškėlė, reiktų teirautis mūsų Joniškio skyriuje. Kažką esu girdėjęs, tai gal jis apteks į tą paskutinį paketą, kur yra keliolika ne pačių mums palankiausių apygardų“, - teigė konservatorių frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

Politikas pabrėžė, kad A. Listavičius yra ilgamečio partijos nario J. Listavičiaus sūnus – anot jo, tai yra svarbesnė aplinkybė nei kandidato darbas įmonėje „MG Baltic“.

„Suprantu, kad kai paminima „MG Baltic“, tai yra kažkoks siaubas baubas, atrodo, kad žmogus, padirbėjęs ten, jau traktuojamas kitaip, bet aš taip tikrai netraktuojau. Manau, kad svarbesnė aplinkybė, kur jis dirba, bet tai, jog yra J. Listavičiaus sūnus“, - sakė J. Razma.

DELFI primena, kad ketvirtąjį 2011 m. ketvirtį „MG Baltic“ koncernui priklausanti įmonė „MG Baltic Media“ valdančiuosius konservatorius parėmė 40 tūkst. Lt suma. Tiek pat ši įmonė, valdanti interneto portalą Alfa.lt ir LNK televiziją, atseikėjo „tvarkiečiams“, kiek mažesne suma parėmė ir Lietuvos žaliųjų sąjūdį.