Princas Charlesas poligone kartu su palyda stebėjo šaudymo iš minosvaidžių ir sunkiųjų kulkosvaidžių pratybas, jam buvo surengtos ginklų ir ryšių priemonių, karo mokslo vadovėlių parodos.

Pakeliui į poligoną Pabradės miestelyje išsirikiavę vietos gyventojai ir vaikai laukė atvažiuojančio Velso princo. Vaikai laikė keletą plakatų su užrašais "Hello Charles". Kaip po susitikimo su Velso princu žurnalistams sakė krašto apsaugos ministras L.Linkevičius, princas labai gerai išmano armijos reikalus.

Pasak ministro, princas domėjosi, kaip kariams sekasi mokytis anglų kalbos, ar seniai tarnauja kariuomenėje. Princas taip pat susitiko su kariškiais, kurie Lietuvos kariuomenėje tarnauja nuo jos įsikūrimo.

"Tai yra jo interesas, o ne protokolinis pokalbis", - sakė ministras. Ministras taip pat sakė, kad Velso princas turi gerą humoro jausmą. Pakalbinti princo, kariai ne kartą nusijuokė.

Velso princas draugiškai pabendravo ir su žurnalistais. Viešnagės poligone metu pliaupė lietus ir atsisukęs į sušlapusių žurnalistų būrį princas pareiškė apgailestavimą dėl prasto oro.

Po viešnagės Lietuvos kariuomenės poligone Pabradėje, Velso princas Didžiosios Britanijos ambasadoje apdovanos vaikų piešinių konkurso "Didžioji Britanija šiandien" laureatus, lankysis šv.Petro ir šv.Povilo bažnyčioje ir Vilniaus arkivyskupijos Amatų centre, o vakare vakarieniaus jo garbei rengiamuose kviestiniuose pietuose Prezidentūroje.

Ketvirtadienį ryte princas Charlesas ir jį lydinti delegacija išvyks į Rygą. Lietuvoje Velso princas vieši per savo kelionę po Baltijos šalis. Į Vilnių Velso princas Charlesas atskrido antradienio pavakare iš Talino, kur pradėjo savo kelionę po Baltijos šalis.